News

Cristoiu, EXPLOZIV despre PNL: Partidul Binomului. E înhămat la birja lui Kovesi și…

Ion Cristoiu le spune liberalilor ce crede despre ei iar analiza jurnalistului este menită să ne facem o idee mai clarp asupra PNL. Acesta scrie în Gândul de marți că nu există intervenție publică în care comunicatorii PNL să nu stea drepți în fața, să n-o spele cu limba pe Codruța Kovesi, să nu se propună drept centura de castitate a Fecioarei Morale a Națiunii.

Toate acestea la ordinele lui Ludovic Orban, un politician mărunt, cu idei puține, dar fixe, între care se numără și cea potrivit căreia misiunea principală a PNL e apărarea Codruței Kovesi și a clubului de aventurieri concretizați de procurorii DNA.

Ludovic Orban e șeful unui partid înhămat la birja Codruței Kovesi. Nu există intervenție publică în care comunicatorii PNL să nu stea drepți în fața, să n-o spele cu limba pe Codruța Kovesi, să nu se propună drept centura de castitate a Fecioarei Morale a Națiunii.

Toate acestea la ordinele lui Ludovic Orban, un politician mărunt, cu idei puține, dar fixe, între care se numără și cea potrivit căreia misiunea principală a PNL e apărarea Codruței Kovesi și a clubului de aventurieri concretizați de procurorii DNA. (…)

loading...

Un partid normal, condus de lideri autentici, ar fi admis că DNA a comis abuzuri și, fără a pune la îndoială lupta împotriva corupției, ar fi avansat propuneri legislative menite a restabili statul de drept. N-a fost și nu este cazul PNL. PNL și-a propus să fie partidul politic al Binomului. Se bate la acest capitol, pentru a intra în grațiile Sistemului, cu USR. Nici o nuanță la acest partid în sprijinirea necondiționată a DNA. Nici o gîngureală minimă față de abuzurile procurorilor DNA, devenite deja un loc comun al presei independente.

La o emisiune de la TVR, la care am fost și eu prezent, Ludovic Orban s-a manifestat ca un bodyguard la DNA mult mai harnic chiar decît ziariștii Diviziei Presă.

Orice strădanie a celor din studio de a-i atrage atenția că multe dintre dezvăluiri mărturisesc o tulburare a statului de drept, tulburare față de care PNL, formațiune tradițional apărătoare a drepturilor omului, ar trebui să ia atitudine, s-a dovedit zadarnică. De parcă ar fi citit mesajele trimise din Pădurea Băneasa, Ludovic Orban zdrăngănea și iar zdrăngănea la mandolină manele în cinstea DNA. (…)

Cum să credem că sub conducerea lui Ludovic Orban PNL va lupta pentru statul de drept în Rom’nia, pentru curmarea abuzurilor la care sînt supuși oamenii simpli, cînd președintele partidului deși se pretinde victima unui abuz nu îndrăznește nici măcar un sughiț împotriva abuzurilor DNA?

loading...
To Top