News

Cristoiu: La Berlin s-a băut șampanie după Brexit, nu la Moscova. Presa manipulează

Jurnalistul Ion Cristoiu taxează pe blogul personal o bună parte a presei care a manipulat opinia publică spunând că la Brexit a fost și mâna Rusiei.

După anunțarea rezultatului referendumului din Marea Britanie, printre multiplele „manipulări la care s-a dedat cu sîrg presa noastră, se numără și teza că la Moscova s-a băut șampanie după anunțarea rezultatelor”. Rezultatul nu poate fi decât pe placul Moscovei  „pentru că el exclude din Uniunea Europeană Calul Troian al Americii: Anglia”, a precizat Ion Cristoiu citat de B1.

În multe dintre pozițiile radicale ale englezilor în cadrul UE, mai ales față de Rusia s-au regăsit interesele geopolitice ale Americii, însă „de aici până la a susține că rezultatele Referendumului își au cauza în mișculațiile Moscovei pe teritoriul englez e cale lungă”. Cu toate acestea, după rezultatele referendumului, se poate spune că „nu atît la Moscova s-a băut șampanie, cît mai ales la Berlin”.

loading...

Mai mulți lideri UE au făcut gesturi și declarații iresponsabile față de rezultatele referendumului. Mai mult, la nivelul opiniei publice britanice au apărut îndoieli în privința celor întâmplate. „Îndoielile au fost alimentate și de manipularea extraordinară a presei europene și de tăcerea celor care au votat Brexit, mult mai mulți, dar mult mai puțin gălăgioși decît cei care au votat pentru Rămînere”, a mai precizat Cristoiu.

„Liderii Uniunii Europene bat din picior ca Anglia să înceapă cît mai repede ieșirea din Uniune” și cer să activeze articolul 50 din Tratat.

Poate fi vorba aici și de interesele Germaniei, „cea care-i pilotează pe lideri UE, de a rămîne singură stăpînă a Uniunii Europene, văzută tot mai mult ca un nou Spațiu vital al celui de-al patrulea Reich”, a mai specificat jurnalistul.

Marea Britanie este tratată brutal, „ceva asemănător bărbatului care a visat plecarea nevestei din casă și acum se teme ca ea să nu se răzgîndească”. Mai mult, Marea Britanie nu poate reacționa în fața acestor brutalități, însă încearcă să se convingă de faptul că Brexitul este o alegere bună.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top