News

Cristoiu o DESFIINȚEAZĂ pe Kovesi după declarația PENIBILĂ că e ameninţată de Mafie

Auzind sau citind răspunsul prin care Codruţa Kovesi pune pe seama unui asalt al Mafiei Scandalurile care au zguduit DNA în ultimul timp, te gîndeşti cu vădită îngrijorare la soarta persoanei fizice a Codruţei Kovesi, la soarta unor procurori DNA precum Mircea Negulescu. Scrie ironic jurnalistul Ion Cristoiu în Gândul de miercuri.

”Cu toate acestea, ştiind că Codruţa Kovesi, ca şefă DNA, e una dintre cele mai informate persoane din Romania, ne-am fi aşteptat ca autoarea interviului, izbită de Breaking news-ul afirmaţiei cu Mafia, să intervină imediat şi să-i ceară amănunte, cum ar fi, de exemplu, cele vizînd mecanismele Complotului pus la cale de Mafie în cazul Înregistrărilor.

Codruţa Kovesi consideră întregul Scandal al înregistrărilor ca un complot pus la cale de Mafie. Asta da ştire! aş fi strigat eu şi aş fi întrebat-o pe distinsa: Cum? Cum a acţionat Mafia în cazul Înregistrărilor? Şi-a introdus Mafia un om în sala de şedinţe în noaptea de dinaintea sindrofiei, pitindu-l sub vreun scaun, cu reportofonul în mînă? A comandat Mafia o interceptare din spaţiul aerian, prin intermediul unei drone, a vorbelor zise de Codruţa Kovesi?

Printre alte momente ale Complotului pus la cale de Mafie, Codruţa Kovesi înscria şi plasarea în Înregistrare, prin intermediul unui soft, a cuvintelor cur şi mîncaţi-aş rostite de ea în alte împrejurări. Asta înseamnă că Mafia a ştiut cu mult timp înainte de şedinţa cu procurorii că şefa DNA va ţine un discurs şi a vînat-o cu interceptările chiar şi în budoar, unde distinsa va fi folosit cuvîntul cur ca desert erotic.

Înregistrările au fost difuzate de Romania Tv, mai precis de Victor Ciutacu. E Victor Ciutacu un om al Mafiei? Dacă da, el a înregistrat discursul, el a falsificat vorbele Codruţei Kovesi şi tot el le-a difuzat? Sau cumva el e doar un om al Mafiei strecurat în redacţia Romania Tv?

loading...

Scandalul ar fi trecut neobservat dacă şefa DNA nu se lansa într-o anchetă de vătaf în cadrul DNA, dovadă, între altele, că înregistrările au fost reale. Şi aici a acţionat Mafia? Dacă da, cum? A manipulat-o Mafia pe Codruţa Kovesi zicîndu-i că autorii înregistrării sînt dintre cei prezenţi la şedinţă?

De ce n-a reacţionat SRI la declaraţia publică a şefei DNA că procurorii anticorupţie sînt sub asaltul Mafiei? Aş fi făcut din întrebarea asta un cap de acuzare adus SRI, dacă, Bogdan Iacob, căruia i-am zis la telefon de chestia asta, nu mi-ar fi atras atenţia că invocarea Mafiei nu e o noutate în cazul Codruţei Kovesi. Pe site-ul Inpolitics.ro, din 1 iulie 2016, Bogdan Iacob a reprodus şi comentat o declaraţie a Codruţei Kovesi la Chişinău:

„Acum, după 10 ani de efort, am ajuns în punctul cand se luptă statul cu mafia. Să vedem cine c’știgă! Noi suntem aici ca să luptăm. Altfel o să c’știge ea, mafia. E interesant să-i urmărești cum, vrand-nevrand, se aliază în spațiul public contra noastră și au aceeași voce”.

Aşadar, cu un an în urmă, Codruţa Kovesi vedea în deciziile CCR o acţiune a Mafiei împotriva DNA. În iulie 2017, ea vede o acţiune a Mafiei în difuzarea unor înregistrări cu un discurs al ei. După ce-am citit articolul lui Bogdan Iacob, m-am liniştit: Codruţa Kovesi nu e ameninţată de Mafie. E ameninţată de propriile nerozii”, scrie printre altele jurnalistul Ion Cristoiu.

 

loading...
To Top