News

CTP aruncă bomba: Iohannis suspendat, Kovesi arestată?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu scrie în Republica: Cuvântarea PSDragnea spune, pe scurt, un singur lucru: guvernul trebuie să cadă pentru că dl Grindeanu a refuzat să-și dea demisia când i-a cerut-o conducerea PSD.

Popescu apreciază că procedând astfel, premierul nu a încălcat nicio lege pentru că răspunderea sa în fața Partidului este de natură privată, personală iar răspunderea oficială și legală este nu doar în fața alegătorilor PSD, ci a întregului popor, reprezentat de Parlament. Pentru că, dl Grindeanu n-a fost învestit prim-ministru nici de dl Dragnea, nici de PSD, ci de Parlamentul României. Deci, numai Parlamentul îl poate schimba din funcție.

loading...

”Rămâne că PSDragnea vrea să-și rezolve o convulsie intestină, privată, de partid, folosind o instituție a statului, moțiunea de cenzură parlamentară. De ce o depune PSDragnea? Pentru că poate. Dumneavoastră, cititorii Republicii, ați vota pentru un asemenea act, sau contra?

2) Dacă moțiunea trece, Grindeanu pleacă, președintele Iohannis refuză să accepte încă un premier din partea PSD-ALDE, iar Coaliția declanșează suspendarea președintelui, ați veni să votați la referendum?”

3) Procurorul-șef Kovesi a fost înregistrată audio pe ascuns în timpul unor ședințe de analiză a muncii cu procurorii DNA. Dacă ați auzit aceste înregistrări, considerați, așa cum îndeamnă cel care a numit-o procuror general al României, fostul președinte Băsescu, că dna Kovesi trebuie arestată?”, scrie CTP.

loading...
To Top