News

Cum a fost DISTRUS sistematic Victor Ponta. ”Penalul” s-a DOVEDIT că nu era penal. Nimeni nu a plătit

Jurnalistul Doru Bușcu scrie în Cațavencii un articol prin care se arată cum a fost distrus sistematic fostul premier Victor Ponta. Acesta notează că ”penalul” Ponta va rămîne mutilat politic pe viață. El a fost scuipat, doborît de pe cal și prăbușit în groapa justificărilor fără speranță.

”Dosarul în care Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscală a fost clasat. La fel, dosarul în care Ponta era acuzat de conflict de interese. Cele două dosare au stat înfipte în cocoașa premierului de atunci ca două harpoane însîngerate. Matadorii de la secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție înconjuraseră Cîrlanul. Îi dădeau roată cu sfînta călcătură a dreptății, gata să-l răpună în aplauzele statului de drept și ale mulțimii exaltate.

Ponta a fost tăvălit prin toate zoaiele urii. Penalul, un penal în fruntea Guvernului, România e condusă de un penal, corupția ucide. Președintele Iohannis i-a cerut de patru ori demisia în numele stigmatului judiciar. Kövesi a cerut ridicarea imunității. Penalul trebuia să plece, penalul trebuia anchetat de DNA și demis apoi de președinte. În cele din urmă, penalul, care conducea o economie în creștere, a fost doborît din copacul în care democrația îl suise, DOAR PE BAZA UNUI CUVÎNT.

loading...

Cuvîntul s-a dovedit fals. Ponta n-a fost penal în dosarul Turceni-Rovinari. Fapta n-a existat. O spune Parchetul cu subiect și predicat. DNA, SRI, Iohannis, Băsescu, Opoziția și corul presei arondate au mîncat cu toții căcat.

Apoi, cînd Ponta n-a mai fost premier, nu s-a mai obosit nimeni să-l facă penal. După ce miza politică a dispărut, îngrijorarea cîștigătorilor s-a evaporat, setea procurorilor de adevăr s-a potolit. Afacerea Penalul s-a dovedit a fi un caz de fals în acuzații publice, o faptă comisă de un grup politic organizat și nepedepsită în vreun fel.

Cu toate astea, Ponta va rămîne mutilat politic pe viață. El a fost scuipat, doborît de pe cal și prăbușit în groapa justificărilor fără speranță. Îi va da cineva calul înapoi? Îi va revopsi cineva șaua? Îi va păzi cineva de muște juliturile dobîndite în cădere? A ieșit Kövesi la televizor să spună că s-a înșelat? A ieșit Iohannis să spună că s-a pripit? Au ieșit șefii Opoziției să-și ceară scuze? Au scris hăitașii presei cu chipiu vreun rînd de retragere? Nu. Operațiunea Penalul a încheiat faza răgetului public și a trecut la faza mersului pe burtă.

Nu știm dacă a Ponta a fost animal de sacrificiu sau conspirator. A fost, mai degrabă, cîte puțin din fiecare: și abuzat, și complice; și victimă, și instrument. Iar statul invizibil a făcut din această farsă cu procurori, ofițeri și președinți un mod de operare cu care oamenii proști nu obosesc să se mîndrească”, scrie Bușcu.

loading...
To Top