News

Cum comentează liderii celor mai mari partide autodenunțului lui Ghiță legat de Kovesi

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că autodenunţul lui Sebastian Ghiţă referitor la lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este „o diversiune”, „o cacealma”.

„Consider că este o diversiune şi nu cred că merită să comentez prea mult. Este doar o cacealma, un lucru pe care cred că o să-l comentăm prea mult sau mai mult decât este necesar”, a afirmat Alina Gorghiu la un post TV.

Ea a adăugat că demersul este justificat de „un interes direct” al deputatului.

Pe de altă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că, dacă aspectele afirmate de deputatul Sebastian Ghiță într-un autodenunț publicat în aceeași zi sunt adevărate, „atunci e vorba de un lucru foarte grav” și trebuie făcute cercetări.

„Cercetări trebuie făcute. E o acuzație serioasă și ca pentru orice cetățean din România instituțiile abilitate trebuie să cerceteze, să ajungă la adevăr. Vă spun, poate e deplasat, privesc destul de rece acest eveniment (…). Această acțiune este una interesantă, e spumoasă. Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiță e adevărat, e un lucru foarte grav’, a spus Dragnea la Antena 3.

loading...

El a susținut că nu știe despre ceea ce susține Sebastian Ghiță în autodenunț și a adăugat că „se abține” să spună dacă îl crede pe acesta sau nu.

„Aici există două variante: prima variantă în care e nebun și pune dinamită pe el și se aruncă în aer fără să aibă niciun fel de probă sau dovadă, asta e prima variantă. A doua variantă e varianta în care tot ce spune e adevărat și, dacă vrea să meargă până la capăt, trebuie să ne uităm cu atenție. Fiind aceste două variante evit să-mi dau cu părerea. Dacă aș fi știut de acest lucru n-aș fi ezitat’, a afirmat liderul PSD.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top