Cum ne-a păcălit Guvernul Cioloș cu "stimularea investițiilor cu impact major în economie". Pe cifre
Life

Cum ne-a păcălit Guvernul Cioloș cu “stimularea investițiilor cu impact major în economie”. Pe cifre

Guvernul a anunțat ieri pompos că a modificat schema de ajutor pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. Practic, bugetul anual maxim al schemei a fost majorat cu aproape 50%, de la 100 milioane euro la 145 milioane euro, datorită interesului deosebit manifestat de mediul de afaceri pentru realizarea unor investiții de mare avergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf.
Anca Dragu, ministrul Finantelor

Anca Dragu, ministrul Finantelor

La prima vedere sună bine, iar țara abia așteaptă să simtă imapactul, dar înainte să ne frecăm mâinile de bucurie să fim atenți la următoarele aspecte: Cum 0.1% din PIB (145 mil euro) ar putea avea impact major in economie? Nu prea se poate, nu? Acest lucru fin a fost observat de cunoscutul analist economic, Florin Cîțu.

florin-catu

Florin Cîțu, analist economic

loading...

„Nicio zi fara o veste buna de la guvern. Astazi „Guvernul a modificat, în ședința de astăzi, schema de ajutor pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.” Acest guvern iubeste subventiile. Nu exista niciun dubiu pentru mine. Poate de aceea socialistii din parlament nu-l dau jos. Socialistii iubesc la fel de mult subventiile. Cine se aseamana se aduna. Totusi sper ca si socialistii vad o problema de logica in comunicat. Pe de-o parte guvernul vorbeste de „nvestițiilor cu impact major în economie” iar pe de alta parte ne spune ca „bugetul anual maxim al schemei a fost majorat cu aproape 50%, de la 100 mil. euro la 145 mil. euro”. Eu ma bucur ca suma este realtiv mica dar socialistii nu au o problema ca guvernul spune ca 0.1% din PIB ar putea avea impact major in economie?”, a precizat Florin Cîțu.guvernul ciolos

Așadar, măsura este mai mult cu numele decât ca impact real în economie, dar trebuie să recunoaștem că sună destul de bine.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });