News

Cum s-au numit procurorii-şefi în 2013. Dragnea: Sper că nu am stricat noaptea unora

Comisia SRI e foarte posibil să ajungă la informaţii despre cum s-au numit procurorii-şefi pe vremea când era preşedinte Traian Băsescu iar Victor Ponta premier şi ministru interimar al Justiţiei, susţine liderul PSD Liviu Dragnea.

Comisia parlamentară pentru controlul SRI ar putea să ajungă la informaţii privind modul în care s-a făcut numirea procurorilor-şefi în 2013, a anunţat marţi seară, la Antena 3, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„E foarte posibil Comisia SRI să ajungă la aceste informaţii, care sunt foarte interesante, din ce am auzit, eu nu vreau să bat câmpii. Dar mă gândeam astăzi că nimeni n-a prezentat tot procesul. Este posibil, nu ştiu sigur dacă va fi aşa, Comisia de control SRI să aibă acces şi la toate informaţiile, la tot ceea ce a fost în spatele acestor propuneri. Eu bănuiesc, dar ca să nu fie doar o bănuială cred că lucrurile trebuie făcute instituţional, ca să stea în picioare, ca să aibă greutate şi să nu poată fi contestate. Sper că nu am stricat noaptea unora„, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, preşedintele Camerei Deptuaţilor a precizat că din câte îl cunoaşte pe senatorul PSD Claudiu Manda, cel care va prelua conducerea Comisiei SRI, precum şi pe ceilalţi parlamentari de acolo, aceştia sunt toţi „oameni care nu se sperie”.

loading...

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat marți, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, și că se vor înființa două comisii de anchetă, după declarațiile făcute de colonelul Daniel Dragomir, fostul adjunct al lui Florin Coldea – cel care a fost prim-adjunct al directorului SRI.

”Obligatoriu Dragomir va fi chemat la comisia e control a SRI. Trebuie să spună aceste lucruri în fața unei comisii parlamentare. Dacă această comisie va vedea că apar elemente care îi depășesc, atunci se poate lua în discuție înființarea unei comisii speciale. S-a mers pe ținte. S-au stabilit, probabil s-a făcut o lista, probabil că doamna Kovesi va avea un punct de vedere. Încet-încet, adevărul iese la iveală. Cei care au procedat așa vor da socoteală. Apar informații despre sistemul de poliție politică. Nu ne pot închide pe toți, rămân câțiva să ducă treaba la capăt.”

„Faptul că suntem aleși în Parlament ne dă posibilitatea să folosim atribuțiile acestei instituții pentru a contribui la aflarea adevărului. Încă sunt mutle zone bolnave într-o parte din instituțiile din România.

Eu nu fac spectacol, nu țip, nu ameninț, doar respect ce am spus în campania electorală. Vor fi mulți care vor începe să vorbească, din toate zonele. Au început să prindă curaj. Nu ne pot închide pe toți”.

„Nu, nu am vorbit cu Iohannis. Cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuția, despre ce se întâmplă în România. Am așteptat și încă mai aștept. Toți cei care mai susțin acest sistem corupt care a produs victime sunt tot mai puțini, încep să apară tot mai multe dovezi evidente. Să vedem cât e legendă și cât nu cu Florin Coldea.”

loading...
To Top