News

Cum să arunci cu rahat în propria țară direct din Parlamentul European

Siegfried Mureșan pare să fie o Monica Macovei fără fustă. În rest, multe nu îi deosebesc. Cocoțat din funcția pe care o are acesta critică guvernarea PSD-ALDE de câte ori are ocazia de parcă pentru asta s-a ales europarlamentar. Oare alegătorii sunt mulțumiți de prestația acestuia? Aceastasă fie postului? Greu de crezut că doar pentru atât se primește un salariu de mii de euro dar nu e nici imposibil.

În fine. Să vedem ce spune acesta amintind de un barometru care susține că cele mai importante probleme cu care se confruntă țara noastră, în opinia românilor, sunt situația sănătății și a securității sociale (32%), situația economică (28%), creșterea prețurilor / inflația / costul de trai (23%) și șomajul (19%).

loading...

O simplă lectură a lui arată că România este condusă, în prezent, după un program de guvernare pe dos, politicile pe care Guvernul PSD – ALDE urmărește să le implementeze sunt aproape în totalitatea lor nu numai greșite, cum, în ultima perioadă, au tot tras semnale de alarmă economiștii, specialiștii în finanțe și mediul de afaceri, dar și în contradicție cu ceea ce consideră românii că sunt principalele probleme ale țării”, afirmă Siegfried Mureșan.

Vedem, dacă este să reducem la esență, un program de guvernare concentrat pe creșterea taxelor, cu presiune, în special, pe mediul de afaceri și pe scăderea investițiilor, adică exact acele măsuri care nu îmbunătățesc situația economică, nu ajută la scăderea costului de trai, dar duc la creșterea șomajului. Vedem, totodată, propuneri constante de a destabiliza și mai mult securitatea socială, prin discuțiile repetate de a desființa Pilonul II de pensii sau prin plafonarea indemnizațiilor de creștere a copiilor”, adaugă deputatul european.

„În același timp, nu vedem în acțiunile Guvernului nicio politică serioasă menită să îmbunătățească sistemul de sănătate și pe cel de educație, aflate și ele printre principalele probleme cu care se confruntă țara noastră în opinia românilor. Câtă legitimitate poate avea un guvern care a câștigat alegerile prin promisiuni mincinoase, iar, apoi, guvernează ignorând întru totul problemele pe care proprii cetățeni le consideră cele mai importante? Răspunsul la această întrebare ar trimite Guvernul PSD – ALDE acolo unde îi este locul”, conchide el.

loading...
To Top