News

Cunoscut ca anti-PSD, Stelian Tănase se întoarce împotriva PNL. Legătura cu Ponta

Scriitorul Stelian Tănase cunoscut ca un anti PSD-ist veritabil trage un semnal de alarmă în privința PNL care riscă să se prăbușească și mai mult chiar dacă pare greu de crezut că poate să coboare și mai jos.

El scrie în Cotidianul că deocamdată, PNL s-a lansat într-o politică măruntă, de hărțuire punctuală, de contra-discursuri, de comentarii hazoase la adresa lui Liviu Dragnea și Mihai Tudose dar acest lucru este exact ce convine tactic cel mai mult PSD-ului. Tănase mai consideră că este o greșeală că unii lideri liberali își fac planuri mari cu Ponta în sensul că va putea rupe PSD pentru că fostul premier și Daniel Constantin nu vor reuși decît un mare fîs.

Apropo, ce mai face guvernul din umbră PNL? A reușit și altceva decît să provoace tensiuni în partid? De ieșit nu a ieșit cu nimic și nici nu va ieși vreodată. Trebuie uitat. De o vreme, liderii PNL amenință Guvernul cu o moțiune de cenzură, care ar duce – după ei – la un nou guvern, de coaliție, cu PNL, UDMR, USR, PMP.

loading...

Este un proiect irealizabil. În plus, dacă s-ar ajunge la o asemenea guvernare, ea ar fi fatală liberalilor. Ar fi sigur înfrînți de PSD în 2020. Singura șansă este ca alegerile parlamentare la termen să prindă la putere PSD-ul. Abia atunci trebuie să achite stînga nota de plată și să se vadă efectul unei guvernări haotice.

Unii lideri liberali își fac planuri mari cu Ponta. Așteaptă de la el să rupă destui pesediști (eventual ALDE) cu care să se schimbe raportul de forțe. O moțiune de cenzură ar răsturna apoi Guvernul. Ponta&Constantin nu vor reuși decît un mare fîs. Tactica PNL, dacă mizează pe Ponta, este sortită eșecului și este pierdere de vreme.

Să nu se ajungă, ca în 2015, cînd săptămînal, Alina Gorghiu anunța în conferințe de presă, la TV, formarea altui guvern sub conducerea PNL, mizînd pe trădarea UNPR de sub șefia lui Gabriel Oprea. Atunci a început prăbușirea imaginii PNL, prin crearea unui orizont de așteptare fals. Clar, PNL a fost incapabil să fructifice victoria lui Klaus Iohannis”, scrie Tănase.

loading...
To Top