News

Cutremur în JUSTIȚIE. Lazăr s-a opus introducerii pe ordinea de zi a CSM a solicitărilor UNJR și AMR

Incredibil dar adevărat din păcate. Procurul general, Augustin Lazăr, s-a opus introducerii solicitărilor UNJR și AMR pe ordinea de zi a CSM, potrivit Antena 3. Care sunt solicitările care se pare că l-au deranjat pe Lazăr?

UNJR şi AMR au cerut CSM să se sesizeze în vederea apărării independenţei sistemului judiciar faţă de pretinsele presiuni pe care Laura Codruţa Kovesi le-ar fi făcut asupra procurorului inspector Mihaela Focică. Asociaţiile cer efectuarea unei anchete şi audierea în plenul CSM a celor implicaţi. Asociațiile cer efectuarea unei anchete efective, audierea în şedinţă publică a plenului CSM a tuturor persoanelor implicate şi întocmirea unui raport asumat de Consiliu.

loading...

UNJR şi AMR cer efectuarea unei anchete efective, audierea în şedinţă publică a plenului CSM a tuturor persoanelor implicate şi întocmirea unui raport asumat de Consiliu, inclusiv a Codruței Kovesi.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susţine că la Inspecția Judiciară este un impas. Argumentul său este că nu s-a mai întâmplat ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care în spaţiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, asupra unui procuror inspector. Cu alte cuvinte se pare că Lazăr este mai deranjat de faptul că inspectorii se înregistrează între ei mai mult decât informațiile importante din înregistrări. Poate este explicabil având în vedere că Laura Kovesi este cea vizată. Cu toate acestea, solicitările UNJR și AMR se vor discuta. Se actualizeaza…

loading...
To Top