"Dacă eram Remus Cernea ceream proclamarea pokemonilor ca persoane non-umane"
Funny

„Dacă eram Remus Cernea ceream proclamarea pokemonilor ca persoane non-umane”

Eurodeputatul Laurentiu Rebega se amuză pe seama lui Remus Cernea făcând aluzie la momentul când acesta a cerut ca delfinii să fie consideraţi persoane non-umane şi să beneficieze de protecţie specială pe teritoriul României.

„Dacă aș fi domnul Remus Cernea, aș face imediat un proiect de lege pentru proclamarea pokemonilor ca persoane non-umane și aș înființa un ONG pentru respectarea drepturilor minorității pokemonilor. Este evident și revoltător că aceștia sunt discriminați și vânați cu sălbăticie, peste tot, de o majoritate tiranică!…”, a spus amuzat Rebega.

Cernea a explicat la acea vreme că delfinii au o inteligenţă deosebit de ridicată, unii dintre ei „acordându-şi numele”, au un mod complex de comunicare prin zeci de mii de sunete distincte şi salvează vieţi omeneşti.

loading...

„India este prima ţară care a recunoscut acest statut delfinilor, Curtea supremă a statului New York a recunoscut acest statut pentru cimpanzei, Curtea supremă din Argentina pentru urangutani. Criteriul este inteligenţa, faptul că aceste specii se recunosc în oglindă, ceea ce arată gradul de conştientizare a propriei identităţi deosebit de dezvoltate, pe care doar oamenii îl mai au”, a adăugat Cernea.

El a spus că ştie că proiectul de lege nu va trece, principala problemă fiind de natură juridică, acest concept de persoane non umane nu se regăseşte în Constituţie şi a anunţat că va depune un nou proiect de lege privind protecţia delfinilor.

„Problematica aceasta a protecţiei animalelor este într-adevăr importantă pentru legislaţia noastră, avem nevoie de o lege care să confere mai multă protecţie animalelor, e adevărat, dar forma în care a fost propusă această modificare lasă de dorit. Pe lângă, să zicem aşa, fantasmagoria de declarare ca persoane non umane a unor mamifere, vreau să vă spun că şi eu am acasă trei câini şi un motan şi sunt extrem de inteligenţi şi comunică între ei, de ce nu considerăm că pot să îşi pună şi nume? Nu ştim noi ce se întâmplă cu adevărat dincolo de acele schimburi de sunete dintre animale”, a replicat deputatul Daniel Iane.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });