News

Dacian Cioloş a dat lovitura! Poate lua un partid aflat deja în parlament

Fostul premier Dacian Cioloș ar putea juca în continuare un rol important pe scena politică românească. Explicația este una simplă: USR organizează un al doilea referendum intern. Tema supusă votului: Fuziunea cu platforma 100 condusă de Dacian Cioloş. Rezultatul nu este greu de intuit așa că Cioloș ar putea avea la mână un instrument politic destul de puternic. Mai mult, Cristian Ghinea care a devenit liderul formațiunii are o relație apropiată cu fostul premier. La toate acestea se adaugă un Nicușor Dan care a rămas pe tușă și care nu îl dorea alături pe Dacian Cioloș.

”Această întrebare va da un mandat Biroului Naţional să înceapă nişte discuţii formale cu platforma România 100 care să conducă spre o alăturare a celor două forţe politice. Mecanismul referendumului intern am văzut că funcţionează şi membrii partidului vor să fie consultaţi şi implicaţi în deciziile majore ale partidului. Undeva la începutul lui octombrie se va întâmpla referendumul”, a declarat deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

loading...

Întrebarea la care vor răspunde membrii USR va fi: ”Sunteţi de acord ca Biroul Naţional al USR să iniţieze procesul de negociere cu platforma România 100 şi echipa Cioloş pentru colaborarea/fuziunea celor două structuri?”, variantele de răspuns propuse fiind ”da” şi ”nu”.

Referendumul se va desfăşura după modelul utilizat în cazul referendumului privind poziţionarea USR în ceea ce priveşte redefinirea familiei. După referendum ar urma ca Biroul Permanent al formaţiunii să stabilească paşii următori.

loading...
To Top