News

Dacian Cioloş, despre incendiile din Parcul Văcăreşti: Bănuiesc ce se întâmplă

Premierul Dacian Cioloș spune că o să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a înțelege ce se întâmplă în Parcul Natural Văcărești, unde în ultima perioadă au izbucnit mai multe incendii, precizând că bănuiește ce se întâmplă, însă nu poate face acuzații bazându-se doar pe supoziții. Un incendiu de vegetație a izbucnit marți în Parcul Văcărești, fiind stins de pompieri.image-2015-12-2-20635862-41-dacian-ciolos-465x390

loading...

Acest incendiu a afectat o suprafață de două hectare, după cum au anunțat oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. Și luni a izbucnit un incendiu de vegetație în Parcul Văcărești, fiind afectată o suprafață de 2.000 de metri pătrați. „Înainte de a vă cere ajutorul trebuie să utilizez eu toate mijloacele pe care le am la dispoziție pentru a înțelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziții. Oricum, de un lucru fiți sigur: când am pus semnătura mea pe acea hotărâre de guvern care făcea din ‘groapă’ un parc natural, am făcut-o din convingere. Și o să fac tot ce ține de mine pentru ca lucrurile să evolueze în direcția lor naturală acolo. Sunt situații când omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja„, a scris premierul Cioloș, marți, pe Facebook, într-un răspuns la o postare a lui Ciprian Muntele.

Ciprian Muntele i-a transmis marți pe pagina sa de Facebook un mesaj prim-ministrului Cioloș, în care a făcut referire la acțiunea de ecologizare din Parcul Văcărești din data de 30 iunie la care a participat și premierul.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top