Dacian Cioloș ia apărarea ANAF și dă de pământ cu Antenele în Senat
News

Dacian Cioloș ia apărarea ANAF și dă de pământ cu Antenele în Senat

Premierul României, Dacian Cioloș, s-a prezentat în urmă cu doar câteva minute în Senat să explice modul în care a acționat ANAF, o instituție din subordinea sa, împotriva postului de televiziune Antena 3. Cioloș a precizat că Guvernul României respectă legile și, implicit, hotărârile judecătorești, iar ANAF a pus în executare o sentință judecătorească rămasă definitivă. Senatorii sunt revoltați și își expun părerile.anaf-romania-700x392

„Nu este vorba despre un atac la dreptul de liberă exprimare sau la libertatea presei pe care Guvernul pe care îl conduc pot să vă asigur că le respctă pe deplin. Suntem la inceputul unui proces legal de intrare in posesie a cladirilor. Pe 8 februarie 2016 s-a decis punerea in aplicare a unei decizii definitive, iar pe 15 a fost anuntata. Persoanele juridice au posibilitatea de a ataca notificarea in instanta. Este datoria statului să-și valorifice bunurile. Reprezentantii posturilor tv au zis că s-a actionat abuziv. Am cerut ANAF sa lucreze la atitudinea reprezentanților instituției. ANAF trebuie să respecte cetatenii indiferent care sunt aceștia”, a spus Cioloș în urmă cu doar câteva minute. Acesta a adăugat că termenul dat pentru evacuare voluntară este unul stipulat de Codul de Procedură Civilă și nu este stabilit de ANAF. „Acesta este de 5 zile, conform legii, și se aplică tututror persoanelor juridice pentru evacuare. Nu există termene diferite pentru televiziuni sau alte tipuri de activități. La ora actuală, singura metodă de valorificare a bunurilorstatului este reglementată de ordonanța care presupune doar vânzarea bunurilor ca formă de valorificare a acestora”.

loading...

În aceste momente, senatorii din toate partidele îi cer lui Cioloș să-și schimbe atitudinea față de acest caz. „Să înțeleg că modul în care a acționat ANAF este manifestul schimbării? Normalitatea promisă?”, a fost întrebat Cioloș de Daniel Barbu (ALDE). Acesta a continuat: Evenimentul de luni ar putea să fie marca mandatului dumneavoastră. Manualele de istorie vor reține că Guvernul Cioloș a atentat la libertatea presei.

Ioan Ghișe pentru Dacian Cioloș: „Guvernul României poate intra în Cartea recordurilor. 5 televiziuni evacuate în cinci zile înseamnă o televiziune evacuată pe zi. Ce face ANAF este un abuz fără precedent în cei 26 de ani. Vreți să înlocuiți abuzurile lui Băsescu, cu abuzurile dumneavoastră?” Mircea Geoană și-a exprimat regretul pentru modul în care Dacian Cioloș abordează problema și a susținut că altceva a promis la început de mandat. Cristiana Anghel: „Domnule Cioloș, eu nu am să mă port cu mănuși cu dumneavoastră. Eu nu am să fiu astăzi o doamnă cu mănuși. Voi spune exact ceea ce gândesc. Vreau să mă uit în ochii dumneavoastră pentru că aparent domnul Cioloș pare un om bun. Când te uiți la dumnealui zici că poți să-l pui la rană pentru că îți face bine. Să te ferească Dumnezeu să-l pui la rană că mori otrăvit. De ce spun asta? Păi cum să vină el și să ne spună că este normal ce se întâmplă cu ANAF-ul când el este ombilicat legat de acest caz?”. Senatoarea UNPR Florina Jipa s-a declarat dezamăgită de afirmațiile premierului Dacian Cioloș în cazul abuzului asupra Antena 3.

„Domnule prim-ministru, prin poziția pe care ați ocupat-o în fața noastră, mă faceți să îmi scadă încrederea în dumneavoastră. Parcă nu mai sunteți același. Nu vă stricați imaginea. Ați fost până acum apreciat până dincolo de limite. Astăzi ați venit să ne spuneți că s-a respectat legea, că totul este în regulă și că aceste cinci televiziuni trebuie evacuate. Domnule Cioloș, dumneavoastră aveți la îndemână toate instrumentele necesare pentru a rezolva cazul. Cei care v-au făcut speechul au făcut multe greșeli, dar nu o să le corectez eu”, a spus Florina Jipa în plenul Senatului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });