News

Dăm jos de pe pieptul lui Hunor, cea mai înaltă distincţie a ţării, STEAUA ROMÂNIEI?

Kelemen Hunor poartă în piept cea mai înaltă distincţie a ţării, STEAUA ROMÂNIEI.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) consideră că ultimele declarații ale președintelui UDMR trădează o atitudine de nerecunoaștere a statului român, a desconsiderării istoriei, culturii și drepturilor fundamentale ale românilor.

loading...

CNMR solicită instituțiilor ce au emis și au oferit cea mai înaltă distincție și respect a STATULUI ROMÂN domnului Hunor să demareze procedura de retragere. În caz contrar, CNMR va solicita prin intermediul instanței de judecată retragerea Ordinului Steaua României așa cum au încercat și reușit în cazul lui Laszlo Tokes mai mulți membri CNMR, printre care Constantin Degeratu și Costin Georgescu.

A-l lăsa pe Kelemen Hunor să poarte în continuare STEAUA ROMÂNIEI ar însemna un act de slugărnicie asumată şi de prostie iremediabilă.

Ordinul național „Steaua României” este cel mai vechi ordin național; a fost creat în 1864 de Cuza Vodă. După proclamarea independenței (1877), Carol I consfinţeşte acest ordin prin legea votată în 10 mai 1877. A fost abrogat în 1948 și reînființat în decembrie 1998. Au fost stabilite 5 grade pentru acest ordin: cavaleri, ofițeri, comandanți (comandori), mari ofițeri, mari cruci. Ordinul Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român.

loading...
To Top