News

Dan Voiculescu, scrisoare deschisă adresată şefei DNA

Eliberat în urmă cu aproape două luni, Dan Voiculescu a postat pe blogul său o scrisoare deschisă adresată şefei DNA, căreia îi transmite că lupta anticorupţie poate continua fără Laura Codruţa Kovesi. „Poate, astfel, abuzurile din DNA vor rămâne istorie”, arată Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu susţine că 80% din populaţia României a confirmat într-un sondaj de opinie că dosarul ICA a fost instrumentat politic. El arată că lupta împotriva corupţiei poate continua şi fără Laura Codruţa Kovesi, „fără procurorii care vă sunt servili şi fără abuzuri”.

loading...

„Aşa cum corupţia ucide, abuzurile pot distruge destine şi, uneori, chiar ucide. România trebuie curăţată de corupţie şi de abuzuri pentru a avea un autentic stat de drept”, arată Dan Voiculescu. Omul de afaceri Dan Voiculescu – care executa din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare – a fost eliberat condiţionat în 18 iulie, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti. Reacţia acestuia vine după ce pe 5 septembrie el a postat pe blog infomaţia că că este la Belgrad (Serbia), localitate unde un alt mogul, Sebastian Ghiţă, se află în arest la domiciliu.

„Pentru toţi cei interesaţi, reamintesc ca eu nu mai sunt implicat în afaceri din anul 2006 când am cedat toate proiectele economice fiicelor mele. Pe viitor, aşa cum am declarat, îmi voi dedica timpul familiei, fundaţiilor pentru dezvoltarea României si, nu în ultimul rând, celor care au ca obiect de activitate stoparea abuzurilor statului împotriva cetăţenilor săi”, a scris Dan Voiculescu.

loading...
To Top