News

Daniel Dragomir îi dă replica fostului președinte Traian Băsescu

Daniel Dragomir îi dă replica fostului preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, după ce acesta a spus că afirmaţiile făcute de fostul colonel SRI  i se par ”greu credibile”, dar consideră că procuratura militară ar trebui totuşi să cerceteze aserţiunile lui Dragomir.

Nu fac politica. Am urmarit astazi in reluare, cu atentia cuvenita, declaratiile fostului presedinte Basescu de la emisiunea din 13.09.2017 de la B1TV. Acestea sunt in mare parte declaratii cu implicatii politice.Nu doresc sa comentez declaratii politice. Nu doresc sa fac politica. Eu am o datorie fata de Constitutia Romaniei si fata de concetatenii mei. Aceea de a spune adevarul.

Cu privire la afirmatia domnului presedinte Basescu, nu am cerut sa merg in fata unui parchet militar dintr-un motiv simplu. Eu am fost executat la ordinele lui Coldea de uneltele lui Coldea din sectia militara a DNA. Azi general locotenent Ion Alexandru este magistrat in cadrul Sectiei militare a Parchetului General. Locotenent colonel Mihai Gheorghe continua sa audieze pe banda rulanta la Sectia Militara a DNA.

Eu doresc sa merg in fata Parlamentului.
Eu am incredere in Parlament.

loading...

Am prevazut aceasta situatie si stiu ca nu ma vor chema la Parchetul Militar. De aceea pentru reamintire va atasez file-ul din emisiunea lui Victor Ciutacu unde am explicat deja de ce Parchetul militar nu este o solutie” a precizat Dragomir prin intermediul Facebook.

Ce a declarat Băsescu (mediafax.ro):

”Vă mărturisesc că îmi par greu credibile aceste informaţii şi au o chestiune care îmi spune că, dacă ar fi aşa, ar trebui să se fi sesizat un procuror din Parchetul General, un procuror militar cel puţin, care să îl fi chemat pe colonelul în rezervă Dragomir să dea explicaţii şi să înceapa o anchetă. Ar fi groaznic să ştim că de la SRI se ordonau arestări, ar fi groaznic să ştim că Kovesi a plecat cu copii ale mandatelor la DNA şi le-a valorificat în dosare penale. Aceste mandate ar trebui să fie la DIICOT şi nu la DNA”, a apreciat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, fostul preşedinte consideră o serie de afirmaţii ale fostului ofiţer SRI drept ”stupefiante”. ”Cea mai gravă mi s-a părut cea în care afirma că a fost prezent când Coldea ordona arestări, este cutremurător şi foarte greu de crezut. Am mai văzut o declaraţie stupefiantă că pe siguranţă naţională au fost oameni care au fost ascultaţi cinci ani şi pe urmă mandatele de siguranţă naţională au fost preluate de Kovesi şi utilizate în dosare penale pe corupţie”, a comentat liderul PMP.

loading...
To Top