News

Daniel Savu, 3 întrebări de 1000 de puncte pentru Iohannis care s-a arătat mulțumit de DNA și Kovesi

Fostul senator Daniel Savu are câteva întrebări ce trebuie să rămână în atenția președintelui Klaus Iohannis, singurul care s-a arătat mulțumit, chiar foarte mulțumit, de activitatea DNA:

”1.Dacă un singur cetățean român și-a văzut cariera, viața, familia, distruse din cauza unui dosar DNA, anulat de judecători prin decizie finală de achitare, poate fi acesta un motiv pentru președintele României să afirme și să întărească ulterior faptul că este mulțumit de activitatea DNA și a procurorului șef Laura Codruța Kovesi ? Lupta anticorupție poate justifica victime colaterale ?

2.Dacă în interceptarea din ședința DNA, președintele Iohannis ar fi auzit-o pe Laura Codruța Kovesi, la fel ca și noi toți de altfel, spunând “să decapăm dosarul cu casele și să ajungem la președinte sau la doamna Carmen Iohannis”, ar mai fi spus că este mulțumit de activitatea procurorului șef DNA ?

loading...

3.Cum explică președintele României informațiile apărute în presă cu privire la faptul că “ar avea dosar la DNA pentru vânzarea caselor de la Sibiu, iar procurorii îl șantajează tocmai cu acest dosar” ? Să fie aceasta justificarea pentru care președintele este mulțumit de Laura Codruța Kovesi ?”, a scris Savu pe pagina personală de socializare.

Reamintim ca purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a dat asigurări marți, într-o conferință de presă, că președintele Klaus Iohannis este mulțumit de activitatea DNA.

Întrebată dacă Klaus Iohannis ar fi dispus să semneze revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru că aceasta a refuzat de trei ori să se prezinte la audierile din comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Dobrovolschi a răspuns:

”Președintele este foarte mulțumit de activitatea conducerii Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult de atât nu există comentarii suplimentare. Vorbiți despre acțiunile altor instituții care au dreptul să acționeze constituțional. Din acest punct de vedere Administrația Prezidențială nu are alte lucruri de adăugat”.

loading...
To Top