News

Daniel Savu, 3 fapte DEVASTATOARE pentru Kovesi și o întrebare de 1000 de puncte

Fostul senator Daniel Savu publică într-o postare 3 fapte devastatoare pentru șefa DNA, Laura Kovesi dar si o intrebare bine plasata in actualul context.

”1. O înregistrare audio dintr-o ședință de lucru a DNA din acest an demonstrează că procurorul șef Laura Codruța Kovesi este la modul sincer „îngrijorată” pentru că procurorii din subordine nu „înhata” odată personajele politice care trebuie vizate de dosare penale.

2. În acest context, tot șefa DNA este cea care dă indicații unui procuror recunoscut în privința specializarii sale pe dosare la comandă pentru premieri, că trebuie să ajungă și la cel actual, adică la Sorin Grindeanu. Totul demonstrat prin înregistrări audio, ce cu greu ar putea fi contestate de oameni raționali.

loading...

3. Surpriza pe care oricine o poate constata este aceea că, spre deosebire de celelalte comenzi cu prim-miniștri, executate cu mult zgomot și spectacol mediatic, în cazul premierului Grindeanu chiar nu s-a întâmplat nimic. Nici măcar o audiere, nici măcar un zvon. Altfel spus, procurorul de încredere a lui Kovesi de data asta pur și simplu nu a mai executat ordinul sau, dimpotrivă, a ajuns la o înțelegere cu cel vizat, pentru că nu este puțin lucru un sprijn reciproc la vârful Guvernului, în vederea protejării acțiunilor statului paralel. Un fel de înțelegere cu sistemul specializat în poliție politică, față de care exista multe suspiciuni rezonabile, însă nu și dovezi de necontestat. O clarificare în acest sens ar fi putut veni chiar de la Sorin Grindeanu personal, însă acesta s-a ferit să explice la modul direct cum doar în cazul lui, și numai al lui, procurorul Uncheselu a ignorat ordinele lui Kovesi.

Dincolo de interesul DNA pentru Grindeanu, avem în față pentru prima dată o dovadă clară că anticorupția în România înseamnă de fapt dosare cu dedicație pentru politicieni, directionate cu scopul de șantaj și control. Într-un cuvânt, poliție politică reală, ce se manifestă ca o practică consacrată.

Instituțiile statului sunt incapabile să reacționeze prompt atunci când procurorul șef al DNA comandă dosare politice ce vizează înalte funcții în stat. După cum se vede, nu există nicio procedură în acest sens, dar nici curaj. Din acest punct de vedere, poate că nu este deloc întâmplător blocajul total din justiție și sistemul judiciar, menținut artificial atât sub guvernarea Ciolos, cât și sub guvernarea Grindeanu. Ce poate face un premier controlat ? Închide ochii și blochează orice inițiativă de schimbare, atât in privința funcțiilor cheie, cât și a legislației.

Nu-i asa că acum devine mult mai limpede de ce nu s-a pus deloc problema ca șefa DNA să fie demisă, în ciuda acuzațiilor publice, nici procurorul general, iar auditul anunțat de ministrul Justiției la cele două structuri a fost doar o declarație de conjunctură, ce n-ar fi fost pusă în practică niciodată ?”, scrie Savu pe Facebook.

loading...
To Top