News

Daniel Savu, ATAC fără menajamente la DNA: Dintr-un sistem atât de cangrenat, nu se mai…

Fostuliel senator Daniel Savu trage un semnal de alarmă și lansează un atac dur la DNA. El scrie că ”avem fostul soț al procurorului șef DNA direct vizat în dosar, dar și procurorul care a instrumentat cazul trecut pe linie moartă, în urma unui scandal chiar cu șefa structurii de Parchet, fosta soție a celui vizat”. În opinia lui, dintr-un sistem atât de cangrenat, nu se mai poate recupera nimic. Ori este reconstruit, dar nu se poate întâmpla peste noapte, ori dă ierarhia de valori peste cap.

”Avem autostradă surpată în România, urmarea fiind un dosar ținut la sertar de DNA timp de doi ani. Avem fostul soț al procurorului șef DNA direct vizat în dosar, dar și procurorul care a instrumentat cazul trecut pe linie moartă, în urma unui scandal chiar cu șefa structurii de Parchet, fosta soție a celui vizat.

Conflict de interese în toată regula, cei direct responsabili se fac că plouă. Nu există nicio sesizare din oficiu a Inspecției Judiciare, nimeni nu reacționează la Parchetul General, cu speranța că scandalul se va stinge de la sine. Nici la cel mai neînsemnat Parchet din România o astfel de situație n-ar fi fost trecută cu vederea. La DNA se poate !

loading...

Începem astfel să avem clarificări cu privire la modul în care instrumentează DNA dosarele. Ori există/nu există miză politică, ori un conflict de interese trebuie ascuns de ochii lumii. Ajungem ca nu faptele să fie cele mai importante, ci implicațiile din jurul lor.

În opinia mea, dintr-un sistem atât de cangrenat, nu se mai poate recupera nimic. Ori este reconstruit, dar nu cred că asta se poate întâmpla peste noapte, ori ne dă ierarhia de valori peste cap.

Miza pe justiție, pe legile justiției, pe evaluarea procedurilor judiciare devine astfel esențială, cu o presiune de timp foarte atent calculată. Nu cred însă că ne putem permite să intrăm în anul viitor fără ca această problemă crucială pentru România să primească o soluție de rezolvare”, a scris Daniel Savu.

loading...
To Top