News

Darius Vâlcov se simte PĂCĂLIT de KOVESI. Cum s-a ajuns aici

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov i-a acuzat, luni, pe procurorii DNA, într-o declaraţie la ÎCCJ, că l-ar fi pus să recunoască fapta de trafic de influenţă, în schimbul unei pedepse de trei ani cu suspendare, însă după aceea procurorii au extins urmărirea penală şi pentru spălare de bani.

El a arătat că procurorul de caz i-a propus două variante, prima – un acord de recunoaştere a faptelor, în schimbul pedepsei de trei ani cu suspendare şi a doua – extinderea urmăririi penale pentru spălare de bani, percheziţii pentru a căuta tablouri în locuinţa unde locuia sora sa, în Elveţia, susţinerea propunerii de arestare preventivă şi continuarea campaniei care se făcea în presă împotriva sa.

loading...

Vâlcov a precizat că a cerut să vorbească cu superiorii procurorului de caz – „domnul Popoviciu şi doamna Kovesi” – lucru care s-a şi întâmplat – iar cei doi i-au dat garanţii că „târgul” este agreat „de sus până jos”.

„Mi-am dat seama că am fost înşelat cu acordul de recunoaştere a faptelor în momentul în care s-a început urmărirea penală şi cu privire la spălarea de bani”, a spus Vâlcov, la ÎCCJ, unde se judecă procesul pe fond al fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov.

loading...
To Top