News

De ce nimeni din BNR nu a verificat trecutul viceguvernatorului săltat de DNA?

Cine l-a propulsat pe Bogdan Olteanu în politică și cum a ajuns viceguvernator BNR? Probabil sunt întrebări pe care fiecare dintre noi le are. Este incredibil cum secretele monetare ale statului au încăput pe mâna unei persoane care a ajuns în fața procurorilor DNA. Chiar nimeni din BNR, instituție cu atâtea resurse nu a putut verifica trecutul unei persoane care urma să ocupe o poziție strategică? Să vedem cum a ajuns Olteanu în vârful BNR.

Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009, potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Băncii Naţionale. În perioada 2006 – 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Actualul viceguvernator al BNR a fost şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, din decembrie 2004 şi până în martie 2006, în Guvernul Tăriceanu.

loading...

De altfel, Călin Popescu Tăriceanu este şi cel care l-a propulsat în politică, Olteanu începându-şi cariera pe postul de consilier al ministrului Industriei şi Comerţului Călin Popescu Tăriceanu, în 1997. Un an mai târziu, Bolgdan Olteanu, absolvent de Drept, a început să profeseze avocatura, la propriul său cabinet.

Bogdan Olteanu a fost membru PNL din 1991, ocupând mai multe funcţii la organizaţia de tineret, până la cea de preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, între 1998-2000. În noiembrie 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr.

DNA rupe tăcerea în cazul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top