Life

De ce ne provoacă GREAȚĂ Gabriel Liiceanu când îl critică pe Tudorel Toader

Modificarea legilor justiţiei aşa cum a fost prezentată sumar de ministrul Tudorel Toader echivalează cu un control politic absolut. Iar acest lucru ar distruge democraţia, spune Gabriel Liiceanu. După ce a stat alături de Monica Macovei și Traian Băsescu acesta a venit să dea lectii la televizor despre Justiție și cum trebuie făcută.

„Politicile publice nu sunt pe mâna lor 100%. Trebuie să aibă acordul unei părţi a populaţiei, a celor vizaţi, a magistraţilor, ONG-uri. Se vorbeşte de consultări publice. Pe fundalul ăsta ai să-ti spui că nu se poate face o asemenea grozăvie să pui mâna şi pe justiţie că atunci se va termina totul. Judecătorii nu vor judeca pe cine trebuie, nu-i vor mai judeca şi condamna pe marii delapidatori ai României şi vor executa comenzi politice”, spune Liiceanu.

Ne provoacă greață acest personaj dar nu doar nouă. Cunoscutul blogger Contele de Saint Germain îl taxează dur pe scriitor. Redăm un scurt pasaj din articolul postat recent de sursa mentionată.

loading...

”M-a indignat şi provocat să scriu aceste rânduri o nouă luare de poziţie a domnului Liiceanu în apariţia sa de la DIGI 24. Nu faptul că l-a criticat, cu o câinoşenie turbată, pe Tudorel Toader m-a revoltat. E treaba oricui să creadă orice despre oricine. M-a scos însă din minţi persoana pe care a lăudat-o, în contrapartidă, ca să-şi susţină filipica şi să-şi depăşească aporia: Cristi Danileţ! Să apelezi, într-o pledoarie pentru morală şi dreptate, la un derbedeu ca la o cârje, asta seamănă foarte mult cu Traian Băsescu primind salba de aur de la Bercea Mondial.

Nu e prima oară, însă,  când Gabriel Liiceanu “eticizează” astfel, ne dă lecţii de morală folosindu-se de derbedei. Tot el ni-l prezenta pe marele prestidigitator cu voturile de la Paris, Teodor Baconski, ca pe un exemplu de politician de care ţara are nevoie, de alegere bine făcută. Alegere făcută de către cine? De către, evident, antipatizatul numărul 1 al României, Traian Băsescu.

Căruia severul moralist Gabriel Liiceanu, omul care pretinde că are anvergura şi patriotismul de a ne invăţa să deosebim binele de rău, în spunea cu glasul său, îi lingea cu limba sa, în 2014, următoarele:

Dumneavoastra ati spus in cuvantul pe care ni l-ati adresat ca nu stiti daca ati fost la inaltimea exigentelor macar a unei parti din intelectualitatea romana. Fac parte din acei carora li s-a lipit eticheta de ᅡintelectual al lui Basescuᅡ si as vrea sa spun cu aceasta ocazie ca ati fost la inaltimea unei bune parti a intelectualitatii din tara asta. (…) Asta inseamna tocmai ca s-au recunoscut cu valorile lor in activitatea dumnavoastra”.  “Timp de 10 ani cat ati fost, sunteti presedintele Romaniei, nu ati facut decat sa ne asezati pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele in chip matur al Romaniei, trebuia sa ne asezam. Si pentru asta va multumim“.”

loading...
To Top