De ce se întind pisicile atât de des. Explicația științifică
Life

De ce se întind pisicile atât de des. Explicația științifică

Dacă ar fi existat un eveniment olimpic pentru ființele care se întind cel mai des, pisicile ar câștiga aurul de fiecare dată. Ele își întind constant mușchii, probabil din aceleași motive pentru care și oamenii fac asta, spun experții chestionați de Live Science.518ecbd5_Stretching-catPrincipalele motive? Pisicile se simt bine făcând asta și în plus cresc fluxul de sânge, a declarat Andrew Cuff, un cercetator de anatomie de la Colegiul Veterinar Regal din Londra. Pisicile dorm între 12 și 16 ore pe zi, aproape de două ori mai mult ca oamenii, în conformitate cu Rubin Naiman, psiholog la Universitatea din Arizona. Când dormim creierul paralizează de cele mai multe ori mușchii pentru a ne împiedica să actionăm în vis. Același lucru se întâmplă și la pisici în timpul somnului, care survine cam oriunde. Dar odată ce pisica se trezește, ea începe să se întindă.

loading...

„Pisicile se întind că să-și pună mușchii din nou în mișcare după o perioadă de inactivitate, indiferent dacă au dormit sau doar au stat”, a declarat Andrew Cuff. Atunci cand o pisica doarme sau se relaxează presiunea sângelui scade. Același lucru este valabil și pentru oameni. Iar faptul că se întind le poate ajuta ca să obțină un efect invers. „Pe măsură ce se întind, se activeaza toți mușchii și crește tensiunea arterială, ceea ce crește cantitatea de sânge care curge prin mușchi și, de asemenea, cea care ajunge la creier”, a spus acesta. Photo by hisashi_0822 Foter.com CC BY-SA..„Acest lucru le ajută să se trezească într-un ritm mai rapid, mai alert”. Pe măsură ce mușchii încep să se miște prin întindere, se elimină și anumite toxine care se produc în timpul perioadelor de inactivitate. De exemplu, dioxidul de carbon și acidul lactic se pot acumula în corpul unei pisici, dar prin întindere crește circulația limfatică, și ajută la eliminarea toxinelor. Mai mult decât atât, pisicile când își întind mușchii anunță că se pregătesc pentru o activitate.
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });