Decizie CRUCIALĂ cu privire la Kovesi. Nu prea mai are scăpare
News

Decizie CRUCIALĂ cu privire la Kovesi. Nu prea mai are scăpare

Reinvitarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a fi audiata ar putea fi supusa, luni, votului Comisiei de anchetaa alegerilor din 2009, ca urmare a deciziei CCR care instituie obligativitatea prezentei acesteia la audieri si a publicarii motivarii in Monitorul Oficial.

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 se va reuni luni la ora 13.30 pentru a o audia pe avocata Maria Vasii, dupa ce aceasta a facut afirmatii legate de moartea suspecta a unui judecator.

loading...

Pe ordinea de zi ar putea figura si supunerea la vot a reinvitarii lui Kovesi pentru a fi audiata, in conditiile in care, la ultima sedinta, nu s-a discutat acest aspect intrucat motivarea deciziei CCR care instituie obligativitatea prezentei acesteia la audieri nu fusese inca publicata in Monitorul Oficial.

Astfel, Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a asteaptat publicarea in Monitorul Oficial a motivarii deciziei CCR referitoare la cazul Kovesi pentru a supune la vot reinvitarea acesteia pentru a fi audiata.

„Aceasta motivare a CCR nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial, iar o decizie nepublicata nu e obligatorie, nu produce efecte juridice si, din punctul nostru de vedere, inca nu exista”, a spus presedintele Comisiei, Oana Florea, saptamana trecuta.

Chestionata daca membrii Comisiei asteapta publicarea motivarii deciziei in Monitor pentru a o rechema pe Kovesi la audieri, Florea a raspuns: „Vom redeschide discutia, daca sunt argumente ale colegilor, voi supune la vot”.

loading...

„Decizia CCR contine destule elemente pentru a crea cadrul legislativ. Pana la acest moment nu am facut propuneri de invitare nici a doamnei Kovesi, nici a altor inalti functionari din Parchete, judecatori, tocmai pentru ca nu vrem sa incalcam legile, Constitutia, nu vrem sa ne desfasuram activitatea in mod discutabil. Am asteptat aceasta decizie pentru a sti exact care ne sunt prerogativele, ce putem face”, a adaugat Oana Florea.

In cadrul sedintei de saptamana trecuta a Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009, deputatul PSD Liviu Plesoianu a mentionat ca se „impune” reinvitarea lui Kovesi la Comisie, in „lumina” deciziei CCR si a motivarii, dar ca va face aceasta propunere dupa publicarea in Monitorul Oficial.

„Se impune reinvitarea doamnei Kovesi. Nu propun acum asta, asteptam sa apara in Monitorul Oficial motivarea CCR”, a spus Plesoianu.

Presedintii celor doua Camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au sesizat CCR dupa refuzul lui Kovesi de a raspunde solicitarilor Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009 de a se prezenta la audieri.

CCR a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, este obligata sa se prezinte la audierile comisiilor de ancheta din Parlament, constatand ca exista „un conflict juridic de natura constitutionala” intre Parlamentul Romaniei si procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });