Decizie finală a CNATDCU: Victor Ponta a plagiat! Se recomandă retragerea titlului de doctor
News

Decizie finală a CNATDCU: Victor Ponta a plagiat! Se recomandă retragerea titlului de doctor

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis miercuri să mențină raportul care constată plagiatul în cazul doctoratului fostului premier Victor Ponta, recomandând retragerea titlului academic.

Prin votul exprimat electronic, 37 de membri ai CNATDCU s-au pronunțat în favoarea menținerii raportului inițial în ceea ce privește sesizarea cu privire la lucrarea de doctorat.

Potrivit procedurii, decizia consiliului ajunge la ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, acesta precizând încă de la preluarea mandatului că va semnat retragerea titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta.

loading...

„Desigur că atunci când va veni recomandarea de retragere de la CNATDCU, voi semna. Nu a fost scopul vieţii mele, a fost o întâmplare că am ajuns în această situaţie, după cum nici în 2012 nu mă aşteptam că voi fi confruntat cu o astfel de problemă care avea atunci o magnitudine care depăşea cu mult sfera învăţământului superior din România. Noi am aflat de această situaţie citind revista Nature. Reacţia pe care am avut-o atunci împreună cu colegi de la Universitatea Bucureşti, împreună cu membrii Comisiei de Etică, a fost o reacţie pe care orice universitar din orice universitate care se ia în serios trebuie să o aibă – o reacţie de apărare a propriei profesii, de susţinere a standardelor, de eliminare a imposturii şi o reacţie salubră prin care vrem să manifestăm propria noastră demnitate profesională. Nu este niciun fel de implicaţie politică în chestiunea asta, oricine altcineva ar fi fost în situaţia de a se fi semnalat un plagiat de o asemenea magnitudine, ar fi avut exact acelaşi tratament din partea Universităţii din Bucureşti. Acum se vede, la CNATDCU, că sunt foarte multe dosare ale unor persoane care nici nu au expunerea publică şi profilul politic al domnului Ponta, numărul e în creştere. Judecata CNATDCU se va face după aceleaşi criterii şi condiţii”, a declarat Mircea Dumitru într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX.

„Cu alte cuvinte, decizia finală CNATDCU — menține raportul care constată plagiatul și recomandă retragerea titlului de doctor”, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei.

Potrivit regulamentului de organizare și funcționare a CNADTCU, Consiliul comunică MENCȘ decizia luată. Urmează obținerea avizului juridic și semnarea ordinului de ministru prin care i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });