Life

Defrișarea Capitalei, doar un foc de paie

După ce consilierii USB au cerut printr-o petiţie oprirea defrişării în Sectorul 1, Primăria Capitalei anunţă că în luna septembrie vor fi plantanţi alţi arbori în locul celor care s-au tăiat. Aceşti arbori au devenit un pericol pentru populaţie : numai în ultima perioadă, şapte copii au ajuns la spital pentru că au fost loviţi de crengile desprinse din copaci iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o maşină. 

loading...

„Precizăm că în luna septembrie vor fi plantaţi alţi arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri şi sănătoşi sunt invitaţi la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă că lucrurile nu stau aşa. În special în zona Kiseleff sunt arbori care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei, din aceasta cauza aceştia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetăţeni”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Reacţia municipalităţii vine după ce mai mulţi bucureşteni au sesizat faptul că în data de 6 iulie au fost tăiaţi copaci în parcul şi pe bulevardul Kisseleff. Şi consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) au transmis o petiţie conducerii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti prin care cer oprirea toaletării şi a defrişărilor vegetaţiei din zona 1 a Capitalei, parcurile şi grădinile vizate fiind înscrise pe lista monumentelor istorice.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top