News

Deputații PSD nu au fost consultați de Dragnea cu privire la legile maghiarilor. Pleșoianu EXPLICĂ

Ieri informațiile pe surse anuntau ca se duceau negocieri intense pentru susţinerea moţiunii. Cheia eraUDMR iar pentru a obtine voturile maghiarilor pentru motiune, Dragnea a căzut la pace, făcând mai multe promisiuni care urmează să fie îndeplinite foarte curând, potrivit Antena 3.

Una dintre acestea a fost stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România și zi liberă. Decizia a fost luată în comisiile comune de administratie şi drepturile omului din Senat. O altă solicitare a UDMR a fost de folosire a limbii materne în orașele în care comunitățile minorităților naționale depășesc 10%. Până acum era valabil un procent de 20%.

Totodată, un proiect iniţiat de parlamentarii UDMR care presupune mărirea cotei repartizate din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale a fost votat favorabil de senatorii din Comisia de administraţie, legea urmând să intre în plen. Liviu Pleșoianu scrie că deputații PSD nici măcar nu au fost consultați de conducere partidului și oricum nu votau așa ceva.

loading...

”Nici măcar UNUL dintre deputații PSD cu care am vorbit nu avea de gând să voteze acele legi solicitate de UDMR! Nici măcar UNUL! Asta ca să fie lucrurile clare… Unii nu votau deloc, alții votau direct NU. Fac parte din a doua categorie…

P.S. Am spus și reiterez: votez cu MAXIMUM de convingere și hotărâre moțiunea de cenzură de mâine! Am explicat pe larg deja de ce.

P.P.S. DAR… NU mi se pare deloc normal să aibă loc negocieri (precum cea cu UDMR), fără a fi consultați în prealabil TOȚI parlamentarii PSD. Niște lucruri chiar TREBUIE să se schimbe!”, a scris Pleșoianu pe Facebook.

loading...
To Top