News

Deputatul Liviu Pleșoianu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Laura Codruța Kovesi

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat în premieră că va depune plângere la Ministerul Justiției împotriva Laurei Codruța Kovesi, potrivit DC News.  Întrebat dacă Laura Codruța Kovesi va fi din nou invitată la audieri în cadrul Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, în contextul publicării deciziei CCR, Liviu Pleșoianu a anunțat că această decizie se va lua doar dacă întreaga Comisie va considera că este necesar. Deputatul a anunțat însă că va depune plângere la Ministerul de Justiție în nume personal.

”Vă anunț în premieră. Separat de activitatea Comsiei, îl voi sesiza pe ministrul Justiției. Țineti minte ce spunea doamna Kovesi despre întâlnirea de la Paris dintre doamna Bica și doamna Udrea: ”în timpul liber nu mă văd cu politicieni și nu mă întâlnesc cu ei. Consider că e o incompatbilitate cu statutul meu de magistrat”.

loading...

În legea 303/2004 la Articolul 9 scrie clar că judecătorii și procurorii sunt obligați ca în exercitarea atribuțiilor să se abțină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice.

Iar în condul deontologic pe care sunt obligați să-l respecte scrie ca judecătorii și procurorii nu pot să acorde niciun fel de spriijin cu caracter politic unui candidat.

Avem planul Comisiei unde vom lua o hotarâre împreună, și cel pe persoană fizică (nr.-planul personal al deputatului), al sesizării ministrului Justiției”, a explicat Liviu Pleșoianu la România TV.

loading...
To Top