Life

Designer, despre Iohannis la baza Kogălniceanu: A făcut ravagii în rândul femeilor

Designerul Clara Rotescu spune că ţinuta cu sacou gen Top Gun a preşedintelui Klaus Iohannis, purtată la baza militară Mihail Kogălniceanu, ”a făcut ravagii în rândul femeilor” şi consideră că şeful statului a devenit astfel „al doilea Petre Roman revival în lumea politicii româneşti”.

„Cert este că ţinuta cu sacou gen Top Gun a făcut ravagii în rândul femeilor”, a declarat Clara Rotescu, prezentă la un festival de modă la Sibiu.

Potrivit Agerpres, designerul îl critică însă pe preşedintele Iohannis pentru că şi-a dat jos sacoul în timpul vizitei şi s-a afişat într-o cămaşă cu mânecă scurtă, ceea ce este nerecomandat de codul vestimentar al demnitarilor.

loading...

Cea mai mare greşeală din lume: niciun parlamentar, niciun funcţionar public din lume nu poartă cămaşă cu mânecă scurtă. În lumea diplomaţiei este o greşeală extraordinară. Când apari oficial, când te duci să dai mâna cu nişte forţe armate, când te duci să faci un lucru oficial, nu eşti pe câmp, eşti preşedintele României. În ziua în care ai fost desemnat preşedintele României, începi să fii foarte, foarte atent tu şi soţia ta. Îţi iei ghidul vestimentar, care poate este ultima ta problemă, dar care va deveni prima. (…) Trebuia să rămână îmbrăcat cu sacou că era al doilea Petre Roman revival în lumea politicii româneşti”, a precizat designerul Clara Rotescu, fost corespondent de război în Iugoslavia.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, la Centrul Administrativ ”Mihail Kogălniceanu” din Constanţa, unde a venit cu ochelari de soare, tip aviator, sacou închis la culoare şi pantaloni albi. Internauţii l-au comparat pe preşedinte cu Tom Cruise în rolul din „Top Gun” sau cu Arnold Schwarzenegger din seria „Terminator”.

Încă de pe vremea când era primar al Sibiului, Klaus Iohannis obişnuia să se numere printre spectactorii unui festival de modă din oraş, iar, de când a devenit preşedinte, Iohannis a apelat şi la ajutorul designerilor.

În urmă cu câţiva ani, designerul Adina Buzatu declara că Iohannis este la modă în politica românească, pentru că „are o eleganţă nativă şi pantofi frumoşi”.

loading...
To Top