News

Despre represaliile suferite de cel care i-a interceptat pe Kovesi si tata Lascu

Lumea Justiei scrie despre una din cele mai grave marturii despre statul mafiot care a pus stapanire pe Romania in perioada regimului Traian Basescu. Ea  a fost facuta la Antena 3 de fostul sef al structurii judetene SRI Alba, Ioan Tarnu, care s-a trezit cu cariera distrusa si trimis in judecata de DIICOT, dupa ce a pus in practica cateva mandate de supraveghere pe siguranta nationala.

Potrivit luju.ro, problema a fost insa ca pe respectivele interceptari, pe care le-a facut, culmea, din dispozitia structurii teritoriale DNA Alba, au cazut procurorul Ioan Lascu, tatal Laurei Kovesi, prim-procurorul Parchetului judecatoriei Sibiu, Sorin Apostu, dar mai ales insasi. Ultimii doi au fost interceptati cu o camera video montata in lustra din biroul prim-procurorului Apostu de la Sibiu.

Colonelul Tarnu a mai dezvaluit faptul ca ordinul de executie a sa si de inscenare a dosarului care l-a vizat a fost dat de generalii Florian Coldea si Vasile Ghita, acesta din urma seful Structurii de Securitate din SRI, de la care a primit numeroase umilinte si amenintari. Kovesi a fost demascata ca venea la sedintele operative ale SRI din tara impreuna cu generalul Florian Coldea, in calitate de insotitoare a acestuia. Mai mult, colonelul Tarnu acuza faptul ca, pentru a fi dat jos din functia de sef al SRI Alba, s-ar fi incercat, prin intermendiul vestitului comisar Traian Berbeceanu (foto 1 centru), colaborator al lui Kovesi, sa se strecoare doua pliculete de droguri in geanta fiicei sale, pentru ca apoi copilul sa fie inculpat pentru trafic de droguri si distrus ca fiinta umana.

Cititi o parte din cutremuratoarele declaratii care ar trebui sa se finalizeze cu o ancheta serioasa restul putand să fie văzute pe luju.ro:

In 28 aprilie, Florian Coldea a dat ordin sa fiu arestat. A chemat doi ofiteri si le-a spus sa vina la Alba, sa ia legatura cu Berbeceanu, sa fabrice probe, sa faca orice ca sa fiu destituit din functie si arestat. In 29 aprilie, Coldea a sunat la sefa DIICOT Alba si i-a spus:

loading...

‘Va rog sa nu va opuneti masurilor de retinere si arestare a sefului Directiei de Informatii Alba’. I-a spus ca sunt ratiuni de siguranta nationala si a inchis telefonul. In 1 mai, procurorul Mircea Adrian, cu ajutorul probelor fabricate de Berbeceanu, a inceput urmarirea penala impotriva mea, fara sa mi se comunice ceva. A doua zi am mers la locul de munca. Ma suna cei doi ofiteri trimisi de Coldea in Alba: capitanul Alexandru Bogdan si maiorul Dumitrescu Adrian.

Mi-au spus sa merg la sediul IPJ ca sa clarificam anumite chestiuni cu Berbeceanu, si mi-au precizat ca trebuie sa predau stampilele loctiitorului. Am intrebat de ce, si mi-au raspuns ca o sa fiu retinut si arestat. Mi-au spus ca au fost trimisi sa execute un ordin si sa nu ma supar pe ei. Dupa cateva minute m-a sunat Florian Coldea pe telefonul operativ. ‘Domnule comandant, va duceti cu baietii si va pregatiti de masuri de retinere si arestare. Asa am hotarat eu’. 

Am iesit afara, iar la poarta ma astepta Berbeceanu cu mandat de aducere. L-am intrebat daca crede ca acuzatiile sunt reale. Mi-a precizat ca asa a fost ordinul.

Am urcat in masina. Aud la radio ca deja se daduse comunicat de presa in care se spunea ca sunt inculpat si ca urmeaza sa fiu retinut. Desi nu fusesem nici macar audiat. Am intrat la audieri, procurorul Mircea Adrian a semnat ordonanta de retinere si a spus ca mergem si la mandat. A zis ca asa e ordinul. Dupa ore de audieri la instanta, judecatorul a refuzat cererea de arestare a Parchetului. A doua zi am mers la serviciu si am facut sedinta operativa. Au innebunit Coldea si Ghita. Ghita a dat ordin sa mi se sigileze fisetul si am fost pus la dispozitie.

I-am spus lui Ghita ca n-a tinut cu arestarea si ca nu cred ca procurorul va face contestatie. A avut o reactie furibunda. Mi-a spus ca procurorul nu face ce-l taie capul si ca sigur o sa faca recurs la Inalta Curte, ceea ce s-a si intamplat. Numai ca si aici s-a respins cererea de arestare. Nu dupa mult timp, un subaltern de-al lui Berbeceanu mi-a spus sa nu ma bucur prea mult. Mi-a precizat ca Traian i-a spus ca sigur voi fi executat. Ceea ce s-a si intamplat, am fost condamnat la trei ani cu suspendare. Toate astea mi s-au intamplat pentru ca am refuzat sa fiu omul sistemului mafiot”.

loading...
To Top