News

Detalii IMPORTANTE în ”cazul” COLDEA din nou la SRI

Fostul număr doi din SRI, Florian Coldea, a devenit conferenţiar universitar la Academia Serviciului Român de Informaţii cu un dosar fără acoperire, iar o parte din presă a ales să evite subiectul, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

„Reiau dezvăluirea pentru cei care au ratat-o, inclusiv pentru colegii din presă care l-au citat aseară la greu pe executantul Remus Pricopie, fără să pomenească de ancheta mea. În text sunt mai multe ştiri, pe lângă cea principală că Florian Coldea a devenit conferenţiar la Academia SRI în baza unui dosar cosmetizat şi umflat”, a declarat Emilia Şercan, adăugând un link către articolul său publicat în Pressone pe această temă.

Potrivit cunoscutei jurnaliste, o altă ştire importantă este despre miza acestui concurs, care înseamnă, de fapt, întoarcerea lui Coldea în SRI.

„E drept, nu pe o poziţie de conducere, ci pe una didactică. Însă asta îi va oferi acces direct la sistem şi mai ales contact cu viitorii ofiţeri de intelligence. Până în acest moment lui Coldea nu i s-a semnat contractul de angajare”, a completat Emilia Şercan.

loading...

O altă ştire este că generalul Coldea a fost din 2010 lector universitar la Academia SRI.

„Şi-a pierdut această calitate când a fost fost forţat să demisioneze din funcţia de prim adjunct al directorului SRI şi a fost trecut în rezervă. A ajuns lector fără să aibă nicio lucrare ştiinţifică publicată. Primul text semnat de Coldea, potrivit CV-ului sau, este o prefaţă la o carte, în 2011”, a precizat Emilia Şercan.

Jurnalista a evidenţiat o altă ştire importantă: Niculae Iancu, fostul rector al Academiei SRI, cel care a girat plagiatele lui Oprea şi multe alte încălcări flagrante ale eticii universitare, a fost demis în luna iulie şi trecut în rezervă.

„În locul lui se pregăteşte să vină Adrian Ivan, de la Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj, care anul trecut a fost numit „coordonatorul” Şcolii Doctorale a Academiei SRI, despre care a scris Melania Cincea în repetate rânduri”, a punctat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #educatiacapturata.

loading...
To Top