News

Devine serios! Dragnea, despre întâlnirea dintre Comisia de anchetă, Toader şi Augustin Lazăr

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că întâlnirea dintre membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general, Augustin Lazăr, trebuie să aibă loc la Parlament.

„Eu sper, ca parlamentar, ca acea întâlnire, dacă va avea loc, nu va avea loc decât în Palatul Parlamentului. Eu nu cred că cineva poate să medieze între Parlament şi şeful unei alte instituţii în afară de Curtea Constituţională şi se face intituţional şi procedural”, a spus Dragnea.

„Eu, dacă aş fi membru în comisia respectivă (Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, n.r.) aş dori să se facă acea întâlnire la Parlament, acolo unde se desfăşoară lucrările comisiei. Parlamentul este cea mai legitimă instituţie din ţară”, a adăugat Dragnea.

loading...

Membrii comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 vor avea, săptămâna aceasta, o întâlnire cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general al României, pe tema dosarului clasat privind turul de scrutint din 2009, discuţiile având loc ca urmare a iniţiativei lui Augustin Lazăr.

”În cursul acestei săptămâni, Biroul Comisiei de anchetă va avea o întâlnire cu procurorul general pe tema dosarului clasat la Parchet. Discuţiile eu zic că sunt bune, lămurim aspecte legate de dosarul clasat, dosarul solicitat de comisia noastră. (…) Am stabilit că la biroul domnului ministru vom avea o întâlnire fie miercuri, fie joi, în această săptămână, pentru că termenul de redactare a raportului este foarte curând, săptămâna viitoare. Un dialog este bun şi sper să ieşim cu nişte răspunsuri la întrebările noastre”, a declarat, luni, preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Oana Florea.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, referitor la întâlnirea pe care o va avea cu ministrul Justiţiei şi membrii Comisiei de anchetă, că o discuţie faţă în faţă este cea mai bună şi că va pune pune la dispozişie informaţii necesare pentru clarificarea unor lucruri.

loading...
To Top