News

Dezvaluiri din interiorul DNA despre comenzile pe care le primesc procurorii in diverse dosare

Tot mai mulţi procurori care au lucrat pentru Laura Codruţa Kovesi rup tăcerea şi încep să vorbească despre presiunile din interiorul DNA, informează luju.ro.

Continua dezvaluirile din interiorul DNA despre comenzile pe care le primesc procurorii in diverse dosare. Dupa Mihaela Iorga Moraru, un alt procuror care a lucrat ani de zile sub conducerea Laurei Kovesi a vorbit despre cum i-ar fi fost impuse solutii in anumite cauze. Este vorba despre procurorul Sorin Chiriazi, de la Sectia Judiciara Penala din DNA, plecat in luna mai a acestui an din parchetul anticoruptie la PICCJ.

Cu alte cuvinte, Sorin Chiriazi este magistratul care se plânge acum că a plecat din Parchetul Anticorupţie pentru că i se dictau soluţiile din dosare. Chiriazi deşi nu a vorbit în public despre abuzurile la care a fost supus, el a dat o declaraţie în acest sens în faţa inspectorilor judiciari trimişi în control la DNA.

loading...

Imediat după acest moment, împotriva lui Chiriazi s-ar fi declanşat o operaţiune de compromitere, scriu cei de la luju.ro. Trei dintre inspectori au consemnat cele spuse de Chiriazi în procesul verbal din 25 august 2017, încheiat după şedinţa în care au fost prezentate concluziile preliminare ale controlului efectuat la DNA.

Faptul ca Sorin Chiriazi ar fi plecat din DNA dupa ce i-ar fi fost impusa o solutie intr-un dosar este mentionat in procesul verbal incheiat in 25 august 2017, dupa sedinta in care au fost prezentate constatarile si concluziile preliminare ale controlului efectuat la DNA. Sunt de fapt concluziile prezentate de doar trei inspectoare, din cele sase care au facut controlul, mai exact de Elena RadescuCornelia Irina Prisacariu si Mihaela Florina FocicaC

ele trei, impreuna cu anumiti procurori din DNA au facut un adevarat rechizitoriu impotriva celorlalte trei colege care au incercat sa desfasoare pe bune controlul la parchetul anticoruptie, au cautat justificari si chiar si-au cerut scuze in fata lui Kovesi. Este si normal, daca ne gandim ca Radescu si Focica sunt doua foste procuroare DNA, iar Prisacariu a avut sotul – pe Tiberiu Prisacariu – ofiter de politie judiciara la DNA.

loading...
To Top