Dezvăluiri în presa rusă / Cum se acuză Kovesi singură
Life

Dezvăluiri în presa rusă / Cum se acuză Kovesi singură

Sputnik. Într-un articol anterior am analizat situația în care se află acum cea mai cunoscută figură a luptei anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi. În urma dezvăluirilor făcute de patronul cotidianului „Evenimentul zilei”, dar și a altor mărturii, Comisia Parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009 a decis chemarea pentru audieri a Laurei Kovesi. În acest context, scriam că prezența la Comisie ar fi echivalentă cu o demisie.

În consecință, am analizat și modalitățile șefei DNA de a difuza invitația la comisie. Printre acestea, am citat opinia pe care mi-a împărtășit-o experimentatul avocat și parlamentar Lucian Bolcaș. „A fost o vizită privată — și punct!”, a spus Bolcaș. Problema este că șefa DNA a refuzat în cursul zilei de azi să participe la audieri, dar, prin scrisoarea trimisă, a comis o eroare majoră, care anulează varianta propusă de maestrul Bolcaș.

loading...

Prin hotărârea din 24 mai 2007 a CSM „procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața comisiilor parlamentare în calitate de martori, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească”. Ori, Laura Kovesi a fost chemată de comisie nu în calitate de procuror, ci de persoană prezentă la o întâlnire care ar fi avut ca scop influențarea unui proces electoral, fără legătură funcțională oficială cu activitatea magistraților sau cu autoritatea CSM.

Dar, invocarea hotărârii CSM echivalează cu o recunoaștere de către Laura Kovesi a prezenței sale la întâlnire în calitate de procuror — și neagă în acest fel caracterul privat al prezenței sale în locuința generalului Gabriel Oprea. În aceste condiții, situația șefei DNA este extrem de dificilă — ca și a celor care o susțin. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, membru al Comisiei, a publicat pe Facebook scrisoarea trimisă de Laura Kovesi.

Potrivit Sputnik, greșeala imensă a Laurei Kovesi o pune în situația de a explica nu doar în fața Comisiei Parlamentare ce a făcut acasă la Oprea, dar și în fața invocatului CSM cum și-a folosit ea calitatea (la fel de invocată) de procuror la acea întâlnire — ca și în întreg procesul electoral din 2009.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });