News

DEZVĂLUIRI. Legături bolnăvicioase. Filiera Pleșu – Soroș. Un jurnalist aruncă bomba

Jurnalistul Ion Spânu de la Cotidianul oferă opiniei publice printr-un articol, informaţia că Andrei Pleşu este oficial succesorul lui George Soros la conducerea „Fundaţiei pentru o societate deschisă“.

”Informația era postată chiar pe pagina acestui ONG şi am descoperit-o întîmplător în timpul unei documentări recente! Această informaţie explică desele referiri ale lui Andrei Pleşu în spaţiul public, în care îl ridică în slăvi pe George Soros, taxîndu-i drept complotişti de cea mai joasă speţă pe toţi cei care îndrăznesc să spună ceva împotriva miliardarului american.

Citim şi ne minunăm: „Consiliul Fundației este cel mai înalt for de guvernare a organizației și veghează la bunul mers al acesteia. Consiliul Fundației este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației. Cei trei membri sunt: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber“! Tot de pe site-ul „Fundaţiei pentru o societate deschisă“ aflăm şi confirmarea oficială că George Soros este fondatorul ONG-ului”, scrie jurnalistul care a reamintit că Andrei Pleşu şi Renate Weber au fost consilieri prezidenţiali ai lui Traian Băsescu la Cotroceni: Andrei Pleşu între 20 decembrie 2004 şi 3 mai 2005 şi Renate Weber între decembrie 2004 şi decembrie 2005 iar Levente Salat este unul dintre adepţii autonomiei Transilvaniei!

”În emisiunea „În fața ta“ de la Digi 24, Andrei Pleşu a făcut o declaraţie care a fost apoi preluată de mulţi purtători ai lozincii #Rezist: „Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș. Pe de altă parte, văd că e o idee care prinde și pentru că dă explicații inexplicabile“.

loading...

Această declaraţie venea chiar în momentul în care presa din România începuse să scrie tot mai des despre implicarea lui George Soros în politica din România şi avea rolul de a minimaliza acest subiect, ceea ce s-a şi întîmplat, căci a fost preluată în diverse nuanţe de cei care au fost finanţaţi de Fundaţiile Soros!

Emisiunea de la Digi 24, post patronat de Zoltan Teszari, în care a fost invitat Andrei Pleşu, poate fi inclusă ca exemplu în orice manual de dezinformare şi manipulare!

Ea a fost realizată în seara de 19 februarie 2017, în timpul manifestaţiilor de protest din Piaţa Victoriei pe marginea Ordonanţei 13. În presă apăruseră deja mai multe articole, preluate şi de unele televiziuni, potrivit cărora organizatorii acestor proteste erau mai multe ONG-uri finanţate de George Soros.

În acest context, Andrei Pleşu a simţit nevoia să iasă public şi să pună aceste dezvăluiri pe seama „teoriei conspiraţiei“, adică în cîrca unora care cred că totul se datorează unui complot mondial împotriva României!”, se mai arată în articol.

loading...
To Top