Dezvăluirile lui Alexandru Sasu: Macovei a dus caseta cu "flagrantul" lui Remeş la TVR
News

Dezvăluirile lui Alexandru Sasu: Macovei a dus caseta cu „flagrantul” lui Remeş la TVR

Fostul director general al TVR, Alexandru Sasu, a făcut o dezvăluire cu adevărat senzaţională: Monica Macovei este cea care a adus în TVR celebra casetă cu „flagrantul” lui Traian Decebal Remeş.

Informaţia este colosală, ştiindu-se că încă din 2008 CSM a decis că această casetă a plecat de la DNA, conform Cotidianul. Intrat în emisiune prin telefon, Remeş a luat foc la auzul informaţiei şi a făcut-o pe Monica Macovei„ştoarfă”, ameninţînd că o va da în judecată pe europarlamentară, cheamîndu-l ca martor pe Alexandru Sasu.

Potrivit Cotidianul, dezvăluirea lui Alexandru Sasu nu trebuie să fie minimalizată, căci Monica Macovei nu putea intra în posesia casetei decît printr-un abuz uriaş, întrucît această probă era în „Dosarul Remeş”, iar acesta era în cercetare, nefiind public. Nu trebuie uitat că Monica Macovei a fost ministru al Justiţiei, deci nu poate invoca faptul că nu ştia prevederile legale.

loading...

Pînă marţi seara, cînd Alexandru Sasu a făcut dezvăluirea, potrivit căreia cea care a adus caseta în TVR a fost Monica Macovei, toată lumea a presupus că „montajul DNA” a fost „scăpat” în presă de la DNA. Iată ce se scria Ziare.com în 12 octombrie 2007, la două zile de la difuzare: „Caseta a venit de la DNA, direct pe numele Rodicăi Culcer, şeful Departamentului de Ştiri din TVR. Avea 21 de minute. Era gata titrată. S-a făcut o ştire de două minute, supravegheată personal de Rodica Culcer. După aceea, caseta a plecat înapoi la DNA”.

Acum aflăm însă că Monica Macovei a adus-o în TVR! Monica Macovei fusese ministrul Justiţiei pînă în 5 aprilie 2007, după ce, în 13 februarie 2007, Senatul adoptase o moţiune simplă împotriva acesteia cu voturile PNL, partid din care făcea parte Remeş, şi care intrase deja în conflict cu Traian Băsescu, lucru ce a şi dus la prima tentativă de suspendare a acestuia.

Aşadar, după mărturisirea lui Alexandru Sasu, fostul director general al TVR, aflăm abia acum traseul real al acelei casete montate de DNA: Daniel Morar, cu ştirea Laurei Codruţa Kövesi – Monica Macovei – Rodica Culcer.

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş a câştigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul „Caltaboşul”. Magistraţii de la Instanţa Supremă au decis ca Remeş să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, pe atunci şefa ştirilor TVR. Urmează să se întâmple ceva sau se pune batista pe ţambal?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });