News

Dezvăluirile lui Vișan. Despre generalul cu trei stele, care acum este sfetnicul de taină al lui Iohannis

Iohannis? Parcă are un băț în fund, zâmbetul lui este rece, nesincer, fals.  Dar asta nu-i nimic față de generația roboților care vin din spate. Cel puțin pe cei doi mai ai de unde să-i apuci, mai zici una-alta, îi mai vezi nervoși, dar generația „Macronilor” este de-a dreptul înspăimântătoare. Ei nu au în cap decât un singur lucru: cariera lor, ferocitatea, cinismul, dar mai ales supușenia până la slugărnicie față de extern.

Tot ce e în România le pute, ei sunt undeva deasupra; majoritatea au ceva în comun: au fost cândva funcționari la Bruxelles, sau pur și simplu au fost un fel de tehnocrați, ăsta a fost începutul carierei lor, nu politica. Politic, nu au făcut parte din vreo structură locală, cariera lor a început direct de la vârf.

loading...

Au pretenția că li se cuvine totul, toată lumea/i proastă, doar ei știu ce/i de făcut. Cameleonici, servili în fața șefilor de la Bruxelles, sint pregătiți pentru misiunea pe care o au de îndeplinit, cărora le execută orbește ordinele, dar făcând pe deștepții în România, sunt un fel de emisari ai lor în România, de-abia așteaptă să ne spună care sunt cerințele și cum să le îndeplinim. Și pe ei îi recunoști repede. Macroniștii, GoCioloșiștii, Macoveiștii, etc. Cinici, urmărindu-și orbește cariera, sunt dispuși să calce pe cadavre pentru a-și atinge scopul. Susținuți de presa mainstream, de multinaționale și de sisteme complicate, au o trăsătură comună: Pentru ei România e proastă și trebuie educată, susțin căsătoriile între persoane de același sex, ortodoxia sfântă e „perimată”, religia nu are ce căuta în școli. Acesta e ” Omul Nou” promovat și de ONG-urile lui Soroș.
Omenirea a mai trecut printr-un astfel de experiment dar nu a învățat nimic: Vestitul „Grup de la Chicago” format de laureatul Premiului Nobel, Friedman, sute și mii de economiști școliți la Harvard și trimiși să preia sau să influențeze guvernele și să introducă neoliberalismul. Lor le datorăm crizele cumplite din țările ” Conului De Sud” din Argentina, Chile, etc, expansiunea FMI, criza mondială din din 2008, dar, mai ales, „Globalizarea” și Supremația Mondială a Supranaționalelor. Macroniștii sunt tot ei, dar cu o altă față.

Mi-aduc aminte când m-a sunat direct un general cu trei stele, care acum este sfetnicul de taină al lui Iohannis (îi spală și rufele murdare, dar îl va vinde la momentul oportun, cum a vândut și pe alții) și care mi-a cerut, nici mai mult nici mai puțin decât să susțin un astfel de ” Macronist” într-o competiție, că e „omul lor”. A fost momentul în care mi-am dat seama că „Sistemul”, pentru că este unii din „Capii” Sistemului, a decis să ne vândă, pe toți, pentru că domnul respectiv are vocația de „vânzător și Combinagiu”. Bineînțeles că am refuzat la momentul respectiv, iar pe cel pe care trebuia să-l susțin, îl tot văd dând interviuri despre cât de „înnapoiată” este România.

Vor reuși? E greu de spus. Știu doar că se dorește ca Iohannis să asigure Tranziția către generația „Macron”; a scăpat, cel puțin deocamndată de Cioloș, dar îi va fi aproape imposibil să câștige un al doilea mandat și nu din cauza PSD-ului, pe care Dragnea îl distruge sistematic și iremediabil, ci pentru că Sistemul vrea să-l folosească, după care să-l arunce la gunoi. Il vor susține pe Cioloș, pe Koveși sau vreun alt Macronist? O să vedem. (Gelu Visan)

loading...
To Top