Life

Din anii comunismului: Mașini rare. Dacia MD87, prototipul cu faruri escamotabile

Puțini sunt cei care știu că au existat Dacii făcute special pentru competițiile de raliuri. Una dintre ele a fost Dacia MD87 o mașină sport, concepută pentru a concura în diferite întreceri din țara noastră, conform auto-bild.ro.

La bază, masina copia Toyota MR2 și a fost produsă în cel puțin două exemplare diferite. Primul dintre acestea avea faruri de Dacie 1310 (Dacia MD87), iar cel de-al doilea avea faruri escamotabile (Dacia MD87 Evo 2). Acesta din urmă a primit și un eleron, asemeni mașinilor sport. Din informațiile rămase, mașina avea motor central și tracțiune spate, spre deosebire de restul Daciilor.

loading...

Anii au trecut și nu se știe ce s-a întâmplat cu aceste exemplare ce astăzi ar fi putut valora o avere. Surse neoficiale spun că Dacia MD87 ar fi fost proiectată tot la dorința tovarășului Nicolae Ceaușescu.

Rămânând la același capitol auto, trebuie știut și faptul că pentru o perioadă destul de scurtă, Dacia 1310 s-a vândut şi în Regatul Unit al Marii Britanii sub numele Dacia Denem. Varianta de vârf numită GLX includea geamuri electrice, jante de aliaj, casetofon, bord cu inserții de lemn, plafon îmbrăcat în vinil şi cutie de viteze cu 5 trepte. Modelul cu pricina era promovat drept „The Very Acceptable Dacia Denem”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top