Dispariția lui Ghiță. Cornel Nistorescu: A fugit în Israel. Explicațiile importante ale jurnalistului
News

Dispariția lui Ghiță. Cornel Nistorescu: A fugit în Israel. Explicațiile importante ale jurnalistului

Dispariția lui Sebastian Ghiță. Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie într-un articol publicat în Cotidianul că Sebastian Ghiță, ”omul de încredere al SRI pentru importuri, programe și operațiuni” a fugit în Israel, iar dispariția lui din România încă mai șochează. În opinia jurnalistului, culmea este faptul că Sebastian Ghiță s-a făcut nevăzut după o petrecere de sfîrșit de an organizată chiar de SRI. De aici rezultă câteva întrebări esențiale.

loading...

”A aflat acolo ceva despre cele ce i se pregătesc pentru zilele de după agitata sa viață parlamentară? Sau a fost informat din altă parte, iar la petrecerea SRI a primit aprobarea și recomandarea de a se face dispărut? Care și cîte sunt afacerile care îl leagă pe Sebastian Ghiță de SRI? De la importarea din Israel a softului pentru interceptări până la programe sofisticate și hard, Ghiță, sub protectia generalului Dumitru Zamfir, la un moment dat adjunctul directorului SRI, a desfășurat învîrteli și contracte de sume uriașe. Preluarea Realității TV de la Sorin Ovidiu Vântu este tot o operațiune SRI-Ghiță. Sebastian Ghiță a mai fost pion important și placă turnantă în afacerile din județul Prahova și, preț de cîțiva ani, a fost omul cu cea mai mare influență asupra lui Victor Ponta, un soi de numărul 2 neoficial în preajma primului-ministru.

loading...

Cîte dintre afacerile desfășurate pe vremea guvernului Ponta își au secretele și la Sebastian Ghiță? Era el urmărit ca un interpus spre descifrarea unor afaceri ale guvernului Ponta și ale premierului Victor Viorel?”, a scris Nistorescu într-un articol publicat în Cotidianul.

Acesta a mai notat că sfîrșitul comic al proiectului PRU a marcat și căderea ”infailibilului” Ghiță, iar după unele informații, ”arestarea celui mai obraznic parlamentar din România era iminentă”. Asta l-a și făcut să plece repede din țară.

”De ce a ales Sebastian Ghiță Israelul? Acolo a desfăşurat cele mai tari afaceri de soft? Sau a înțeles că Israelul extrădează extrem de greu? Dar Sebastian Ghiță nu știa că pe infractorii dovediți și pe escroci, Israelul îi extrădează destul simplu. Este suficient să probezi faptele! Altceva nu știa Sebastian Ghiță!? Că Israelul nu își extrădează cetățenii. Ceea ce nu este valalabil și pentru un afacerist încurcat din Prahova! ”, a concluzionat Nistorescu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });