News

DNA a dat LOVITURA: Parchetul lui Kovesi a reusit sa obtina confiscarea a patru baxuri de ulei

Sefa DNA Laura Kovesi are inca un caz cu care sa se mandreasca in presa de casa. Parchetul anticoruptie a reusit o „lovitura de proportii”, un nou succes devastator in lupta impotriva coruptiei. Potrivit Lumea Justiției, DNA a obtinut nu doar o condamnare in instanta, dar chiar si recuperarea prejudiciului. Si nu vorbim despre orice prejudiciu, ci de unul cu adevarat semnificativ. Este vorba despre un bax de ulei de masiline si trei baxuri de ulei de floarea soarelui .

Tribunalul Bihor a pronuntat, in 19 iulie 2017, sentinta in cazul in care fosta adjuncta a Administratiei Judetene a Finantelor Publice Bihor, Adriana Sime, a fost saltata de DNA, retinuta, defilata in catuse si umilita public, iar in final trimisa in judecata pentru patru presupuse infractiuni de luare de mita .

Nu singura, ci alaturi de o alta inculpata, Florentina Rodica Puscau, acuzata de complicitate la luare de mita . Este un dosar finalizat de DNA-Oradea printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Adrian Muntean  si confirmat de vestitul Ciprian Man , promovat de Kovesi la Bucuresti, in pofida abuzurilor si facaturilor comise.

loading...

Astfel, Tribunalul Bihor a dispus condamnarea Adrianei Sime pentru o infractiune de luare de mita. Mai important, instanta a luat masuri si pentru recuperarea prejudiciului, stabilind, asa cum mentionam ceva mai devreme, confiscarea de la fosta adjuncta a Fiscului din Bihor a unui bax de ulei de masline si a trei baxuri de ulei de floarea soarelui.

In schimb, procurorii DNA au fost impotenti in ceea ce priveste cealalta acuzatie de luare de mita, care se referea la pretinderea si primirea unor sume de bani. Tribunalul Bihor a hotarat achitarea Adrianei Sime pentru aceste din urma acuzatie de luare de mita , in baza art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura penala – „fapta nu exista”.

Tot achitare, si tot pe motiv ca „fapta nu exista”, a primit si ce-a de-a doua inculpata din dosar, Florentina Rodica Puscau, acuzata de complicitate la luare de mita .

Asadar, asta este marea anticoruptie. Astea sunt dosarele cu care se impauneaza parchetul lui Kovesi. Interesant de vazut ar fi cat de mult a cheltuit DNA pentru a da aceasta veritabila lovitura in lupta impotriva coruptiei si pentru a aduce la bugetul de stat patru baxuri de ulei de masline si ulei de floarea soarelui.  Decizia definitiva in acest dosar va fi pronuntata de Curtea de Apel Oradea.

loading...
To Top