News

DNA e ”VARZĂ”. Încă o ÎNFRÂNGERE dureroasă

Fostul vicepreşedinte ANAF, Romeo-Florin Nicolae, a fost achitat, luni, de Tribunalul Prahova în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, decizia nefiind definitivă. Astfel, DNA continuă șirul lung al înfrângerilor în instanță. Intrebarea legitimă care se pune este: cum au fost făcute aceste dosare daca ele se lovesc mereu de judecători?

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii l-au achitat pe Romeo-Florin Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă din luna iulie 2010, scrie stiripesurse.ro.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, arată sursa citată.

loading...

La data de 27 noiembrie 2015, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe fostul vicepreşedinte ANAF şi fost director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală, Romeo-Florin Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA emis la acel moment, inculpatul este acuzat că, în calitate de consilier superior în ANAF- Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în iulie 2010, a pretins şi primit de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul instituţiei pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere.

DNA precizează că decizia de impunere respectivă, privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de peste 13 milioane lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

„Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF – Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, susţin procurorii.

loading...
To Top