News

DNA, solicitare către parlamentari. Vor avea curaj senatorii să se opună Codruței Kovesi?

Comisia juridica din Senat îl va audia, miercuri, pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie, înainte de a da avizul consultativ pe cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale într-un dosar în care este suspectat de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale.

Viorel Ilie este ministru, dar şi senator. În acest caz, DNA are nevoie de avizul plenului Senatului pentru începerea urmăririi penale. Avizul senatorilor juristi este consultativ, dar obligatoriu, decizia finală urmând a fi luată de plen.

loading...

În data de 25 august, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale.

„Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale si fata de Ilie Viorel are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MPR) a organizat un concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale de executie pe perioada nedeterminata.

Cu referire la concurs, au rezultat indicii ca acesta ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei devenind total nerelevant”, preciza DNA.

loading...
To Top