Domnule Irimescu, când lăsați analizele și începeți să oferiți soluții concrete fermierilor?
News

Domnule Irimescu, când lăsați analizele și începeți să oferiți soluții concrete fermierilor?

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, își continuă seria declarațiilor în care constată starea în care se află agricultura României, implicit producătorii. Cu toate acestea, ca șef peste sector el pe lângă faptul că poate constata ar trebui și să rezolve problemele pe cât se poate. Sau să încerce, iar dacă nu este capabil, măcar să lase impresia.

În acest nou episod, Achim Irimescu ne povestește cum oficiali ai Comisiei Europene care veneau în România plecau „cu lădiţe de fructe şi legume, încântaţi de gustul produselor”, iar acum s-a ajuns ca România să importe astfel de alimente. Știm asta, domnule ministru. Ar trebui să treceți la soluții concrete și să lăsați analizele pentru specialiști. Ce ați făcut de când sunteți în funcție în afară să găsiți scuze pentru întârzieri?

Irimescu a declarat, miercuri, la Suceava, la o întâlnire cu fermierii, că în sectorul pomicol, pe subprogramul pomicol, accesul la fonduri este „aproape de zero”, menţionând că felul în care s-a elaborat măsura nu a permis utilizarea banilor în cadrul acestui subprogram.

loading...

Potrivit ministrului, actualul premier, fostul comisar pe Agricultură Dacian Cioloş, a ţinut foarte mult la acest subprogram pentru că România era un mare producător de fructe a devenit importator de fructe.

„Îmi amintesc cum oficiali ai Comisiei Europene, de câte ori veneau în România, plecau cu lădiţe de fructe şi legume pentru calitatea extraordinară şi mulţi erau şocaţi de ce gust pot să aibă fructele noastre, dar uitaţi că am ajuns să mâncăm din import în loc să producem noi”, a spus ministrul Agriculturii. El a adăugat că va trebui să fie revizuită politica în ceea ce priveşte măsura pentru pomicultură, menţionând că nu se poate declara mulţumit, întrucât condiţiile impuse nu le permit celor interesaţi să acceseze fonduri. Minunat!

După toate acestea nu rămâne nimic concret. Încă o declarație în fața presei, iar fermierii își vor duce în continuare în spate problemele pe care domnul Irimescu se pare că nu reușește să le rezolve. Să nu mai spunem că moțiunea pe Agricultură a trecut și acest personaj nu mai avea ce să caute în fruntea MADR.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });