Externe

Donald Trump: Dacă ies președinte vreau o relație mult mai bună cu Rusia

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a dat asigurări că, dacă va ajunge la Casa Albă, pentru relațiile dintre SUA și Rusia va fi ‘mult mai bine’ față de cum ar fi în situația în care ar deveni președinte Hillary Clinton, despre care el spune că ‘Putin nu o respectă’.

Mai mult, Trump a acuzat-o miercuri pe rivala sa la președinția SUA că este o ‘prelungire rea’ a actualului președinte Barack Obama, iar în ceea ce privește relațiile cu Rusia el și-a exprimat dorința ca aceasta să fie alături de SUA în lupta împotriva terorismului.

loading...

În același timp, el a negat acuzațiile că ar avea vreo legătură cu Moscova ori că ar beneficia de vreun sprijin din partea rușilor, despre care unii susțin că ar fi în spatele unei vaste acțiuni de piratare a e-mailurilor Partidului Democrat.

‘Este atât de aberant, atât de ridicol’, a spus Trump în fața presei, la Miami, în legătură cu acuzațiile că ar fi fost ajutat de Rusia prin piratarea a circa 20.000 de e-mailuri ale înalților responsabili ai Partidului Democrat și publicate de site-ul Wikileaks chiar înaintea Convenției democrate. ‘Sincer, mi-aș dori să am această putere’, a adăugat el.

Trump a mai acuzat-o pe candidata democrată că va semna acorduri comerciale ce vor fi ‘un dezastru pentru locurile’ de muncă din SUA, cum în opinia sa a făcut soțul ei, fostul președinte Bill Clinton, care a încheiat Acordul Nord-American de Comerț Liber (NAFTA) cu Mexic și Canada.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top