News

Dragnea comentează ÎN SFÂRȘIT declarațiile lui Iohannis cu privire la atacul la statul de drept

După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a prezentat, miercuri, propunerile de modificare a legilor Justiției, președintele Klaus Iohannis spune că ne aflăm în fața unui „atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție.

„Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție. România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relațiilor internaționale, cu precădere în comunitatea europeană.

Ar fi în defavoarea țării noastre ca, după toate eforturile depuse până acum, să ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justiției. Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare”, transmite președintele Iohannis, printr-un comunicat.

loading...

Prezent în studiourile Antena 3 duminică seară, Liviu Dragnea a comentat declarațiile președintelui.

”Această reacție mi s-a părut exagerată și greșită după părerea mea. Cum să ai o astfel de reacție la niște propuneri, repet, din punctul meu de vedere, care nu se știe dacă vor rămâne așa. …pentru că se pot întâmpla foarte multe lucruri. 

Să așteptăm și să încercăm, poate reușim să începem să avem dezbateri așezate momentan. …să putem avea dezbateri așezate, dacă reușim să rezistăm toți la această tentație. Dumneavoastră vedeți în ce situație suntem? Cineva pune niște propuneri. Până și simpla propunere, .i simplul gând trebuie să genereze, atacuri, violențe, bineînțeles verbale, și foarte multe critici.

Sistemul nu se lasa usor. Sunt ani de zile de constructie, de legaturi facute, stiute, nestiute, la vedere, obscure. Nu e vorba neaparat de oamenii care sunt acolo, ci de un concept care a fost gandit in 2005, 2006 si a fost pus in practica an de an, cu rabdare. Eu imi asum toate riscurile, acest proces trebuie dus pana la capat. Acel vot masiv din decembrie 2016 ma face sa fiu determinat.”, a spus Liviu Dragnea.

loading...
To Top