Dragnea exclude suspendarea lui Iohannis și spune că "poporul a decis"
News

Dragnea exclude suspendarea lui Iohannis și spune că “poporul a decis”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut duminică seară că exclude suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că ceea ce a spus poporul trebuie respectat și mai bine pentru PSD este să se concentreze pe alegerile parlamentare din toamnă.

„Nu cred că ajungem acolo, pentru că totuși când poporul se exprimă… Ceea ce s-a întâmplat în Marea Britanie are mult mai multe efecte decât cele care apar acum așa la prima vedere. Ceea ce va spune poporul, într-un fel sau altul, va trebui să fie respectat. Popoarele nu mai acceptă să nu se țină cont de ele. Asta nu este o declarație războinică. Am și discutat lucrul ăsta în partid, am discutat și cu domnul Tăriceanu. Așa vom proceda pentru că așa este corect. Noi nu mergem în alegeri să ne batem joc de oameni, să spunem oamenilor ‘votați-ne pe noi, pentru că avem un program bun și aveți încredere în noi, dar știți, când vom face propunerea de prim-ministru nu o să avem curaj, așteptăm să ne spună altcineva’. Așa ceva nu facem. Cu toate riscurile. (…) Nu ajungem la suspendarea președintelui pentru că nu va fi cazul. Noi nu avem asta în intenție, nici acum, nici anul viitor”, a afirmat Dragnea.iohannis

loading...

Cu toate acestea, liderul PSD a avertizat că nu va fi de acord cu acordarea de puteri sporite șefului statului în noua Constituție. „Poate dorește puteri sporite, dar nu se poate, pentru că noi nu vrem și cea mai mare parte din populație nu vrea. Românii vor echilibru între puteri. Foarte multă putere dusă într-un singur loc nu face bine la sănătate”, a adăugat Dragnea.

Referindu-se la modificarea Constituției pentru a reglementa procedura numirii premierului, Dragnea a explicat: „Era pregătită în proiectul de modificare a Constituției, dar cred că anul viitor o să purcedem la modificarea Constituției, care să regleze și această procedură”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });