News

Dragnea, întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat, vineri, pe Facebook, că s-a întâlnit în cursul dimineţii cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, cu care a discutat despre misiunea economică americană Trade Winds şi despre legile justiţiei.

”În această dimineaţă, am discutat cu amb­asadorul SUA la Bucu­reşti, dl. Hans Klemm, despre misiunea ec­onomică americană „T­rade Winds”, care va avea loc la Bucureş­ti în luna octombrie, precum şi despre Legile justiţiei, unde am reiterat faptul ca decizia asupra lor se va lua în Parla­ment, după o dezbate­re serioasă asupra acestora”, se spune în postarea lui Liviu Dragnea.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a afirmat, pe 29 august, referindu-se la propunerile de modificare a legilor justiţiei, că SUA au luat la cunoştinţă de acestea cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar şi că statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent.

loading...

”Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii noastre comune.

Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie”, se arată în declaraţia ambasadei Statelor Unite privind propunerile făcute de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Reprezentanţa diplomatică SUA la Bucureşti solicita factorilor de decizie români să menţină campania de combatere a corupţiei.

”Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale”, se mai arăta în declaraţia ambasadei americane.

loading...
To Top