News

Dragnea, întrebare de 100 de puncte pentru Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, marți, pe contul de Facebook, că președintele României Klaus Iohannis „s-a lăudat” cu creșterea economică a României, “făcută posibilă de PSD”.

Iată mesajul lui Liviu Dragnea:

Klaus Iohannis s-a lăudat într-un discurs de astăzi dimineaţă cu creşterea economică făcută posibilă de guvernarea #PSD. Cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeana, ne spune.

Şi atunci, domnule Preşedinte, de ce vă opuneţi, împreună cu guvernul tehnocrat, creşterii salariilor din educaţie şi sănătate cu 15%?

loading...

Vreau să vă garantez ceva: vom susţine creşterea salariilor în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare, pentru că aşa aducem creşterea economică în buzunarul românilor.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atacat Guvernul pe motiv că se opune creşterii salariilor deşi creşterea economică prognozată e una dintre cele mai mari din UE, reproşuri venite după explicaţiile date în acest sens de premierul Dacian Cioloş.

”Trăim într-un paradox pe care dl. Cioloş nu vrea să-l explice. România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB, probabil cea mai înaltă din Europa. Întrebarea pe care eu o adresez dlui Cioloş este următoarea, pe care o pun toţi românii: unde sunt banii? (…) Unde este creşterea economică? Văd, din partea guvernului, numai că se plâng, că fac planuri. Văd că imaginează tot felul de analize. Să ştiţi că oamenii s-au săturat de lucrurile astea. Vor soluţii”, a declarat la Senat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia sa a venit după ce Iohannis a declarat că în prezent, indicatorii macroeconomici sunt favorabili, iar România este în topul creşterii economice în Uniunea Europeană, cu un plus de 5,2% din PIB în primul semestru al anului 2016.

Premierul Dacian Cioloş a explicat marţi dimineaţa într-un interviu acordat Adevărul că impactul bugetar al legilor electorale votate de Parlament în ultimele luni se ridică la 9 miliarde de lei, echivalentul a peste 1% din PIB, ceea ce înseamnă că se va ajunge fie la creşterea deficitului, ceea ce ar fi ”catastrofal”, fie la o reducere a fondurilor alocate investiţiilor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top